Vůně? Následuj instinkt!

Krása 6. března 2012

Máme své osobní počítače, poradce, trenéry a osobní horoskopy. Je na čase pořídit si něco opravdu intimního - osobní parfém.

Uvědomila jste si někdy, jak důležitý je pro náš život čich? Čichová paměť dokáže aktivovat vzpomínky staré desítky let a oživit je tak, že vypadají jako čerstvý akvarel. Přivonět si znamená prožít vůni v celé její barevnosti, intenzitě a hloubce.

Parfém, příběh ženy

Každá z nás má doma na poličce parfém nebo toaletní vodu. Pravděpodobně jste věrná stejné značce. Nebo máte třeba dvě, které střídáte. Vybrala jste si je, protože se na vaší pokožce příjemně rozvoní.

Když se vás někdo zeptá na původ, můžete mu dát jasnou odpověď. Já k tomu většinou ještě dodávala, že byl ve slevě, nebo že jsem ho koupila v akci „na netu“.

Od té doby, co jsem podlehla kouzlu osobního parfému, není už má odpověď tak snadná. Zato je výrazně zajímavější! Vyprávím, jak jsem jednou náhodou vešla do krásné parfumerie, ve které mě přivítala opravdová alchymistka.

Ochotně mě provedla celým prostorem, nechala mě osahat nádherné flakóny a můj nos nasát neuvěřitelnou kombinaci neznámých ingrediencí. Pak jsem se posadila do pohodlného křesla a začala jsem „ochutnávat“ jednotlivé vůně...

Individuální vůně Rafaella

Individuální vůně Rafaella tvoří 16 řad s 256 vonnými tóny

zdroj: Archiv firem

Alchymie v praxi

Samotná tvorba osobního parfému je totiž opravdová alchymie. Vonný systém Rafaella (www.rafaella.cz) tvoří 16 řad s 256 vonnými tóny. A já si musím sama vybrat takové, které mým čichovým receptorům - a duši! - vyhovují nejlépe.

Alchymistka mě opatrně a citlivě provází tímto tajemným světem a nabízí mému nosu stále nové prožitky. Nejdřív se bojím bolesti hlavy z přemíry vjemů, ale vůně jsou přírodního původu, takže mé obavy se ukážou jako zbytečné. Náš cíl: Vytvořit mi na míru parfém, který bude moji osobnost nejenom doplňovat, ale i rozvíjet.

Krásnou tečku za touto dobrodružnou cestou tvoří výběr flakónu. Všechny jsou jedinečné, vyrobené ručně českými skláři. Takže moje originální vůně dostane stejně originální kabát.

Indivudální vůně
zdroj: Archiv firem
Individuální vůně
zdroj: Archiv firem

Zčeření všedních dní

Osobní parfém - to je příběh ženy, která miluje vůni, dokáže vidět za hranice naleštěných výloh moderních řetězců parfumerií a je tak trochu nepředvídatelná. A o to nám, milé dámy, přece jde. Chceme aspoň tu a tam být jiné, trochu tajemné, ne tak čitelné a závislé na stereotypech, které zná nejenom manžel, ale i kamarádky a holky z práce.

Hodit výhybku a vybočit ze zajetých kolejí lze kdykoliv. A zrovna osobní parfém může být skvělý začátek, jak docílit určité změny.

Nepřemlouvám vás, abyste věřila v energii proudící v siločárách kolem nás. Úplně postačí, když se uprostřed hektického dne zklidníte a uděláte něco jen a jen pro sebe.

vůně parfém žena
zdroj: Isifa.com