Hladká úplně „všude“

Krása 11. května 2012

Nohy a podpaží už si dokážu oholit i poslepu. Oblast třísel (a dál) je ovšem pořád tak trochu „vošajslich“. Synonymem pro konec pupínků a zarostlých chloupků je laserová depilace.

Když jsme si s kolegyněmi v redakci odhodlaně slíbily, že se dáme do léta do kupy a půjdeme s kůží na webový trh, abychom vám ukázaly, v čem všem může korektivní dermatologie nenápadně pomoci... No prostě jsem netušila, že jako první půjdu na trh zrovna já a zrovna s kůží v intimních partiích.

A tak snad pochopíte a odpustíte mi, že jsem s sebou nevzala fotografa.

Jde o pohodlí

V článku Last minute pro vaši krásu jsme si vyjasnili, že porost se kromě hlavy prostě nenosí. Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. (Snad by se všeuměl Jára Cimrman neurazil, že ho tahám i do tohoto tématu.)

Vlastně je jedno, zda se vám „holý“ trend líbí, či nikoli. Protože na tom, že ochlupení deroucí se zpoza lemu plavek není nic pohledného, se asi shodneme všichni.

Přiznávám, že patřím k těm šťastnějším světlým typům, které tento druh neestetiky tolik řešit nemusí. O to posedlejší jsem ale ještě dokonalejší hladkostí.

Odmítám ale trávit zbytek života s žiletkou či depilačním krémem! A jsem ochotná si za tohle pohodlí připlatit.

Mimochodem – zkusili jste někdy zbavit se chloupků v klíně vytrháváním? Já ne, na to jsem zbabělá. Ale moje sestra ano. Tedy jen jednou, vícekrát už do toho nešla. Tak nějak si prý totiž představuje středověké mučení...

Nechte v plavkách

S myšlenkou na depilaci laserem, který má zafungovat „navždy“, jsem už pár let koketovala. Jenže jsem se styděla byť i jen telefonicky objednat. Pak mi kamarádka dala k narozeninám poukázku přímo na tuto proceduru a donutila mě („Přece to nenecháš propadnout, víš, kolik jsem za to dala?!“) přejít od koketérie k flirtování.

Zkrátím to: Vztah z toho nebyl. Už je to pár let a přes clonu studu se pamatuju, že mi v dermatologickém centru nanesli na příslušné partie chladivý pěnový gel a že to vlastně ani tolik nebolelo. Ovšem taky nezabralo. Nebo tedy trochu ano, ale sotva na měsíc, pak asi bylo potřeba objednat se zase. Na což jsem se tehdy vykašlala.

„Tentokrát budu důsledná,“ zařekla jsem se po konzultaci s MUDr. Andreou Kubátovou z laserové kliniky Esthé, když jsme probíraly, co za drobná vylepšení můžu za pomoci korektivní dermatologie do plavek ještě stihnout. No, a když se řekne „do plavek“, tak se depilace intimních partií jaksi sama nabízí, že.

žiletka

Odmítám trávit zbytek života s žiletkou

žena klín

Rozhodla jsem se, že tentokrát už budu důsledná

Jsem prostě ideál

Principem laserové depilace je zničení pigmentované zárodečné části chloupku. Protože se ale chloupky nacházejí v různém stádiu růstu, je třeba toto ošetření opakovat. Většinou je potřeba 4-6 ošetření ve 2-3měsíčních intervalech.

„Aby se laserový paprsek na chloupek lépe zaměřil, je lepší, když je pokožka světlá a hlavně neopálená. Ideální jsou tmavší chloupky, světlé vyžadují opakované ošetření a taky vyšší, tedy o trochu bolestivější intenzitu nastavení laseru,“ vysvětluje mi vyškolená sestra Miroslava Kučerová, když se celá rudá svlékám. Ještě že je tak sympatická, děkuju v duchu.

Oproti mé minulé zkušenosti se žádné nanášení chladivé pěny nekoná. Jen si nasadím stejné ochranné brýle jako sestra, která zamíří něco mezi perem a pistolí na můj klín a začne „pálit“. Doslova, protože to trochu spáleninou cítit je.

Sešlehaná gumičkou

Na klinice Esthé se pro laserovou depilaci používá moderní přístroj GentleLase od americké firmy Candela, který je vybaven dynamickým chlazením pro vyšší komfort zákroku. Je možné použít i speciální krém, který kůži dané oblasti znecitlivuje. Jen se musí nanést o hodinu dřív.

A tady na vás, milé čtenářky, apeluju – najděte si tu hodinu. Nebuďte takové „honemhonem“ jako já. Ne že by se to nedalo vydržet, my ženy přece pro krásu trpět umíme. Intenzitu bolesti si představte asi jako šlehnutí gumičkou. Jenže když vás tou gumičkou někdo šlehá opakovaně do třísel, do klína, pod klín... Fakt se prostě raději nechte dopředu namazat.

No, já se nenechala... A tak se snažím to rozdýchat, občas syknu. Sestra na mě mluví, odvádí moji pozornost a celkem se jí to daří. Za chvilku se smějeme obě. A to i když se obracím na břicho.

gel ruka

Na nanesení znecitlivujícího gelu si udělejte čas hodinu předem...

žena gumička

Jinak skončíte jako citelně „sešlehaná“.

Jak se poznávali čarodějnice?

  • Vlasová cibulka by měla být zregenerovaná, aspoň 6 týdnů před ošetřením proto chloupky nevytrhávejte. Holit, stříhat nebo odstraňovat depilačním krémem je můžete.
  • Den nebo dva předem chloupky oholte.
  • Ošetřovaná lokalita by neměla být čerstvě opálená, ať už slunkem nebo ze solária.
  • Po ošetření chraňte depilované místo několik dní před mechanickým podrážděním a před slunečním zářením.

Vypadá to... moc hezky

Celé to trvalo asi čtvrt hodiny. Úlevně si příslušné partie chladím ledovým sáčkem a mažu kalciovou mastí. Dostávám instrukce, abych druhý den nechodila do sauny a do bazénu a několik dní nevystavovala ošetřené místo slunci či soláriu. To aby náhodou nedošlo k pigmentacím.

„A z vlastní zkušenosti doporučuju bavlněné kalhotky, za krajku se spálené konečky chloupků zadrhávají a tahá to,“ přidává radu Miroslava Kučerová. V následujících dnech zrovna tuhle radu ocením nejvíc.

A jak to vypadá teď? Ehm, hezky :-) Zarudnutí zmizelo během pár hodin. Čekat 14 dní, až se spálené chloupky vyloupnou, jsem nevydržela (to tahání!) a o víkendu je prostě oholila. Dokonale hladký efekt vydržel asi měsíc.

Teď sice chloupky dorůstají, ale jsou takové slabší a řidší. Takže jdu zvednout telefon a objednat se na pokračování. Já jsem na tu žiletku fakt moc pohodlná...

Laserová depilace

  • Vhodná partie: jakákoli, nejčastěji obličej, podpaží, třísla a nohy
  • Cena: klín cca 3800 Kč za ošetření
  • Opakování: 4-6 ošetření v rozestupech 2-3 měsíce
  • Efekt: trvalý



Malé foto Laser Clinic Esthé