Good bye celulitido, otoky i líná lymfo!

Krása 14. června 2012

Už jste slyšeli o Ultracontour aneb bezbolestné redukci tuku? Já několikrát a samou chválu. Takže vyrážím zjistit, co je na ní pravdy.

Jsem relativně štíhlá, snažím se pravidelně cvičit i (v rámci možností) zdravě jíst. Navzdory těmto snahám mám však na stehnech i bocích celulitidu. Tukové polštářky jsou ke všemu takové, ehmmm, pořádně hrbolaté. A aby toho nebylo málo, po dlouhém sezení mi otékají nohy - jenže stůjte při práci s počítačem! Suma sumárum dost příšerná trojkombinace...

Přiznám se, že tohle všechno mě dost zlobí. V plavkách se necítím, na plovárně kopíruji zády dlaždičky a v intimních chvílích jsem ochotna tolerovat maximálně světlo svíčky, víc ani ťuk.

Ne že bych si myslela, že nějak extra nutně potřebuji liposukci (i když něco k „odsátí“ by se jistě našlo). Ale termín „bezbolestná liposukce“ mě zaujal. Obzvlášť když tahle vychytávka jménem Ultracontour slibuje, že mě za pomoci ultrazvuku bezbolestně zbaví pár centimetrů, pomůže rozproudit lymfu a zmírní projevy celulitidy. Uznejte, že to zní dobře. Jdu do toho!

Liposukce bez odsátí

Na svou první návštěvu do kliniky laserové a estetické medicíny Esthé přicházím o něco dříve a jsem malinko nervózní. Mám totiž nízký práh bolesti a i přes proklamovanou bezbolestnost mám obavy.

Na recepci mě nechají vyplnit dotazník – ne, nemám v ošetřované lokalitě žádný kovový implantát (na zadku?!), žádný zánět (předpokládám, že celulitida se nepočítá), netrpím žádným metabolickým onemocněním (co to je?), nejsem těhotná (nebo o tom alespoň nevím), ani nekojím (to vím jistě). Pak si přečtu pokyny a informace – ale jen tak letmo, na internetu jsem si totiž metodu i kliniku pořádně prolustrovala.

Ujme se mě milá sestřička a odvádí mě do místnosti s lehátkem. Vyzve mě, abych si odložila do spodního prádla a položila se na břicho. Bolet to prý fakt nebude, uklidňuje mě hned, když vyslovím své obavy. „Ošetření nemá nic společného s klasickou liposukcí, tedy chirurgickým zákrokem, během nějž se odsává tuk. Zde máme tu čest výhradně s ultrazvukovým vlněním,“ vysvětluje. Uvidíme.

břicho

Ultrazvuk rozbije tukovou tkáň.

zdroj: www.thinkstock.cz
zadek

Zbaví vás tak faldíků i celulitidy.

zdroj: www.thinkstock.cz

1. fáze: Hrátky s myší

Načetla jsem si, že ultrazvuk rozbije tukovou tkáň na jednotlivé buňky a naruší jejich stěnu, takže „vylijí“ svůj obsah. Pak rozruší i přepážky mezi tukovými buňkami. V reálu to vypadá tak, že mi sestra přejíždí po stehnech něčím, co mi důvěrně připomíná dobře vykrmenou myš od počítače - je zhruba pětkrát větší. Místa, kam s ní „zajet“, se zobrazují na monitoru. Vlastně je to něco jako taková antituková GPS.

A pocit? Nic nepříjemného. V podstatě se dá říct, že jsem cítila jen ten pohyb „myši“ po stehnech. Tam mě totiž celulitida trápí nejvíc a gépéeska to nabonzovala.

2. fáze: Metabolismus pod bičem

Tak a teď se má uvolněný tuk za pomoci ultrazvukové lymfodrenáže transportovat přirozenými metabolickými cestami do jater. Tam se zpracuje a vyloučí z těla. A opět reál: Sestřička mi přes boky přetahuje pás, který je sice pružný, ale poměrně pevně mě svírá. Pod něj pak zasune tři ultrazvukové sondy. Ptám se, co mám dělat teď. Mám prý prostě 30 minut relaxovat, ultrazvuk bude s mými tukovými polštářky bojovat samostatně. „Takže pohodička,“ usmívám se.

„V této fázi můžete cítit lehké záškuby v nohou nebo brnění,“ upozorňuje mě sestra a můj úsměv zbaběle tuhne. Obojí nakonec opravdu pociťuji. Že to ale není tak děsné, potvrzuje fakt, že na lehátku navzdory probíhajícímu procesu usínám.

Po vypršení času mě sestřička opatrně budí a osvobozuje mě z laskavých spárů ultrazvukového vlnění. Pak už si ošetřené partie jen natřu speciálním anticelulitidním krémem.

ultrazvuk

Ultrazvuk mi připomínal pěkně vykrmenou myš od počítače.

zdroj: www.thinkstock.cz
žena úsměv

Druhá část procedury už byla pohoda.

zdroj: www.thinkstock.cz

A jak jsem dopadla?

Celý proces trvá jen asi 50 minut a žádná speciální omezení dodržovat nemusím. Klidně prý mohu například hned vyrazit sportovat. Jen bych si měla následujících několik dnů hlídat příjem živočišných tuků.

Co je sebeláska?

  • Celulitidou trpí podle výzkumů až 90 % žen a pomerančovou kůži mají dnes i malé děti a muži.
  • Často bývá spojena se špatně fungující lymfou a následnými sklony k otokům a takzvaným „těžkým nohám“.
  • V raném stádiu se jedná zejména o problém estetický, ale její další fáze mohou být bolestivé.

Organismus má totiž dost co dělat s vylučováním odbouraných živočišných tukových buněk a nově přijatým nemá čas se věnovat, takže by je mohl začít ukládat. A to nechci. No a samozřejmě bych měla dodržovat pitný režim, tedy 2 až 3 litry vody denně. Prostě klasika.

Už jak sbíhám schody ze třetího patra, v němž klinika laserové a estetické medicíny Esthé sídlí, připadám si... jakoby lehká. Oteklé, těžké nohy, které jsem to odpoledne cítila, jsou pryč. Metr sice nějaký ten úbytek zaznamenal, ale já na oblečení extra patrnou změnu necítím. Ale kůže je krásně jemná, to jo.

Aby byl výsledek víc viditelný, doporučuje se absolvovat kúru 3 až 6 ošetření Ultracontour. Na další návštěvu vyrazím až za týden, to aby k úbytku tuků docházelo pozvolna. Letos si prostě hodlám plavkovou sezonu užít bez komplexů – a bez dlaždiček za zády.

Témata seminářů:

  • Vhodné partie: břicho, boky, hýždě, stehna
  • Kontraindikace: těhotenství, kojení, metabolické onemocnění, kovové implantáty a zánětlivé procesy v místě ošetření
  • Cena: 1680 Kč za ošetření
  • Opakování: 3-6 ošetření vždy po týdnu
  • Efekt: individuální, většinou 5-6 cm v ošetřené partii




Malé foto Laser Clinic Esthé