Zamávejte dvojité bradě a povadlé pleti

Krása 21. července 2012

Je mi padesát a vedle vrásek, které k tomu věku už prostě patří, mě trápí dvojitá brada. A pod skalpel se mi nechce. Dám šanci korektivní dermatologii.

Pár týdnů, ba měsíců jsem pátrala po nějakém co nejméně invazivním ošetření. Potřebuji ale, aby bylo časově nenáročné, a nejlépe abych bezprostředně po něm vypadala tak, abych mohla jít hned druhý den mezi lidi. No a samozřejmě aby to nebylo nějaké šarlatánství a já nevyhodila peníze zbytečně.

A tak jsem narazila na informaci o uvedení přístroje Sygmalift na český trh. Prý dokáže za pomoci šikovného ultrazvuku odstranit tuk z obličeje a vypnout kontury tváře. Něco jako „hubnoucí“ facelift. To se mi líbí!

Zázračný kříženec ultrazvuku a laseru

Sygmalift 2

Volám tedy na kliniku laserové a estetické medicíny Esthé a snad třikrát se ptám, jestli budu moct hned další den do práce. Trpělivý hlas mě ujišťuje, že se nemusím obávat, že rekonvalescence není nutná, že si klidně mohu přijít uprostřed týdne. A jako důkaz mě objednává na středu.

V recepci nejprve vyplním krátký dotazník. Pak se mě ujme sympatická sestřička, uloží mě v klidné menší místnosti na lehátko a důkladně mi vysvětlí celý postup ošetření.

Konečně se seznamuji se zkrášlovacím přístrojem, který tu má hrát hlavní roli. Sygmalift je zjednodušeně řečeno taková kombinace ultrazvuku a laseru. Používá se k neinvazivnímu liftingu obličeje, obzvlášť vhodný je pro boj s dvojitou bradou. Jeho útok probíhá ve třech krocích:

  1. Frakční fokální ultrazvuk nejprve rozruší tukové buňky a podpoří vylučování odpadních látek, čímž modeluje kontury obličeje – tvaruje bradu a linii čelisti a vypíná nosoretní rýhy.
  2. Multi Flux ultrazvuk stimuluje pružnost kolagenu, který má na starosti elasticitu kůže.
  3. Studený laser urychluje hojení pleti a stimuluje tvorbu kolagenu.

Sygmalift 4

Před zákrokem

Sygmalift 2

A po několika aplikacích

Sygmalift 1

Před zákrokem

Sygmalift 3

A po několika aplikacích

Žádná bolestivá akce se nekoná

Vyzbrojena těmito informacemi se svěřuji do rukou sestřičky. Ta mi nanáší na podbradek trochu gelu a přesnými pohyby mi přejíždí po tváři hlavicí přístroje. Po deseti minutách se mi začínají klížit víčka...

Celé ošetření trvalo přesně půl hodiny a bylo naprosto nebolestivé. Měla jsem pak lehce zarudlý obličej, ale to po hodině beze stopy zmizelo. A výsledek? Moje pleť byla taková... sametová. I když se výsledek po jednom ošetření pochopitelně ještě nemohl dostavit, byl to takový malý esteticko-relaxační zážitek. Ještě na kliniku laserové a estetické medicíny Esthé musím dorazit pětkrát.

Vendula Křížová (40) doma:

  • Vhodné partie: brada a linie čelisti, oční kontury
  • Cena: podbradek 2000 Kč za ošetření (možnost předplatit si 2 + 1 zdarma)
  • Opakování: 6-10 ošetření vždy po týdnu
  • Efekt: zvýšení elasticity pokožky, tvarování linií obličeje


Malé foto Laser Clinic Esthé

žena pleť 1

Dnes si nechám vygumovat vrásky kolem očí a na zítra si klidně smluvím pracovní schůzku.

zdroj: www.thinkstock.cz