Když na to půjdete chytře, ani ve vedru nemá pot šanci

Krása 22. května 2013

Ať už čelíte horkému počasí, nebo se rosíte ze stresu, v žádném případě nenechejte pot zvítězit. Tuhle bitvu vyhrajete vy!

Potit se je přirozené, ale až k obřím mokrým koláčům v podpaží nebo k nelibě vonící stopě to nechat dojít nemusíte. Podpažím uniká jen jedno procento potu, takže když tady pocení potlačíte, nic se nestane, tělo si svou potřebu chytře přesměruje jinam. Hurá do akce!

Pro každého něco

pot 1

1. Jemný dotek

Krémový antiperspirant mírní pocení, neutralizuje zápach a dlouho drží pocit svěžesti. Neobsahuje parabeny, alkohol ani barviva a voňavých složek je tam tak akorát, aby nedráždily pokožku.

Soft antiperspirant roll-on Ziaja, 39 Kč

pot 2

2. Aktivně

Pokud se stresujete a v potu koupete, nasaďte sprej se silou molekul, které pocení omezí. A k tomu speciální kapsle obsahující neutralizátory zápachu.

Sport Ultimate Dry deosprej Fa, 80,50 Kč

pot 10

3. Důsledně

Aktivní látky vytvoří na kůži ochrannou vrstvu, která zabraňuje pocení a zároveň umožňuje pokožce dýchat. Přídavek hydratačního krému zklidňuje podrážděnou pokožku a zanechává ji hebkou.

Maximum Protection Dove, 159,90 Kč

Chytře

pot 5

1. Ranní svěžest

Náporu horka i stresových situací, které vám připraví všední den, se snadněji postavíte po osvěžující ranní sprše. Nastavte si vlažnou vodu, příliš horká pokožce škodí a ledová podporuje pocení. Použijte sprchový gel, který vyčistí póry, takže bude pokožka přirozeně „dýchat“ a ochlazovat se.

Sprchový gel Fresh Shower Sebamed, 99 Kč

pot 8

2. Přírodní alternativa

Pokud nefandíte chemické klasice, potěší vás přírodní deodorant, spoléhající na sílu krystalu potassium alum. Známe ho jako kamenec draselný a možná si vzpomenete, že ho používali naši dědové na zastavení krvácení, když se řízli při holení. Má stahující vlastnosti a také brání množení bakterií.

Sprej Kristall Deo original Pure Spirit Sante, 254 Kč, www.biobeauty.cz

pot 3

3. Noční hlídka

Klasické antiperspiranty, které se používají v rámci ranní hygieny, se dají vyměnit za příjemnou noční kúru. Stačí si před spaním stříknout do čistého podpaží tři noci po sobě, pak obden nebo podle potřeby.

Intenzivní antiperspirant sprej Eucerin, 199 Kč, koupíte v lékárně

Jak si vybrat správný deodorant?

pot 7

1. Sprej

  • plusy: rychlé zaschnutí, hygienický, při aplikaci se nedotýká kůže
  • minusy: velký rozptyl látky při nanášení
  • Zkuste: Ochránce do stresových situací se zinkem, snižujícím pocení, a s antibakteriální složkou, která neutralizuje nepříjemný pach. Bez alkoholu a barviv. Dermatologicky testováno a schváleno.

Sprej Stress Protect Nivea, 89,90 Kč

pot 9

2. Roll-on

  • plusy: příjemně chladí
  • minusy: může lepit, déle schne
  • Zkuste: Dotek minerálu, který okamžitě a dlouhodobě pohlcuje pot, ale nezpůsobuje bílé skvrny na černém oblečení, žluté na bílém a blednutí barevného.

Roll-on Invisible Mineral Garnier, 69,90 Kč

pot 4

3. Stick

  • plusy: silný účinek, praktický na cesty
  • minusy: pocit povlaku na kůži
  • Zkuste: Důsledného, ale nevtíravého ochránce bez vůně, který se nebude přebíjet s vaším parfémem. Navíc bez alkoholu, parabenů a barviv.

Deo-stick Pure Protection Rexona, 79,90 Kč

21/2013 2

Zajímá vás, proč pot páchne? Jaký je rozdíl mezi antiperspirantem a deodorantem? A k jakým metodám se uchýlit, když na vaše pocení běžné prostředky nezabírají? Přečtěte si v nové Vlastě 21/2013 s Ivou Pazderkovou na obálce.