7 tipů pro super vlasy nejen k vodě

Krása 15. července 2013

Léto dává vlasům pořádně zabrat. Na rozdíl od tváře si je nenatíráme opalovacím krémem, takhle u vody se nám pořádně zacuchají a o tom, že i pod slamákem dokáže být někdy pěkné vedro, ani nemluvíme.

Zeptali jsme se proto odborníka, aby nám poradil, jak s vlasy v létě nakládat, aby přežily ve zdraví a pokud možno kráse.

Co nám tedy ambasador TIGI Martin Loužecký doporučil?

moře

Po plavání v moři vždy opláchněte hřívu normální vodou.

zdroj: www.thinkstock.cz

  1. Zvolte šampon a kondicionér speciálně určený pro letní období, které vlasům zajistí šetrnou očistu, ale také žádoucí regeneraci a spolehlivou ochranu před UV zářením.
  2. V případě, že se chystáte na pláž a máte dlouhé vlasy, je vhodné do délek vlasů nanést ochranné sérum a zaplést je do copu. Zabráníte tím vysušení, poškození a výraznému zacuchání vlasů.
  3. Snažte se vlasy chránit kloboukem nebo jakoukoliv prodyšnou pokrývkou hlavy. V případě, že se ráda potápíte, je dobré používat koupací čepici, abyste chránila vlasy před solí či chlorem.
  4. Před vstupem na přímé slunce ošetřete vlasy sprejem, který je určený na ochranu vlasů před teplem a před UV zářením. (Sáhněte např. po TIGI S-Factor Flat Iron Shine Spray Heat Defender.)
  5. Po plavání v moři nebo v bazénu si vlasy vždy opláchněte sladkou vodou, večer je umyjte a ošetřete produkty k tomu určenými.
  6. Alespoň jednou týdně aplikujte do vlasů masku.
  7. Abyste své kadeře příliš nezatěžovala, je vhodné pro rozčesávání pramínků používat hřeben se širšími zuby.

vlasy u vody 1

Chystáte se k vodě? Hoďte vlasy do volného copu!

zdroj: www.thinkstock.cz
vlasy u vody 3

U pokrývky hlavy je důležité, aby byla prodyšná.

zdroj: www.thinkstock.cz

Vlasta 2/2013 2

Chtěli byste se o letní péči na vlasy dočíst více? V tom případě si skočte pro novou Vlastu 28/2013 s Betkou Stankovou na obálce.