Letní trable s vlasy: víte, jak je řešit?

Krása 22. července 2013

Léto je sice bezva období, člověk se opálí, z toho sluníčka je mu tak nějak pěkně od srdce, nicméně pro naše vlasy není léto zrovna nejoblíbenějším ročním obdobím. Vsaďte se, že kdyby uměly mluvit, léto by pěkně pohanily.

Sluníčko vlasy krásně rozzáří, ale zároveň na ně číhá i spousta nástrah. Paprsky, které vysušují a kradou barvu, koupání v rybníce, slané megalouži či chlorovaném bazénu, které jim bere kondici. Ani vlasová pokožka si moc nelibuje v horku a pod záplavami potu. Chce to změnu vlasové péče!

Suché a drsné pramínky

  • Horké dny a suché konečky už k sobě prostě patří. Hned, jak se vám vlasy začnou zacuchávat a konečky lámat, přidejte k obvyklému šamponu regenerační kondicionér, který se na lámavé vlasy specializuje. A používejte ho po každém mytí.
  • Hodně zachrání nesmývací péče. Lehčí jsou ve spreji, ale konečky ocení krémovou konzistenci, která je krásně obalí. Zázraky dokáže výživný krém, který se zrodil z překvapivé kombinace krému na ruce a tělového mléka. Není to omyl, patří na vlasy. Je nabitý přírodními oleji, které i suchou slámu změní v hebký satén. Dává se na vlhké vlasy – trošku rozetřete v dlaních a potáhnete pramínky jeden po druhém.
  • Před odjezdem k moři si skočte do salonu nechat zastřihnout konečky a při té příležitosti investujte do speciální sluneční řady SUN. Základem je šampon a kondicionér, ale vyplatí se koupit si i masku. Péče si poradí se zbytky mořské soli, jemně čistí, ale také zklidňuje a hojně pečuje o namáhané vlasy. Navíc tyhle letní produkty nádherně voní.

žena 1

Suché konečky pomůže vyřešit regenerační kondicionér.

zdroj: www.thinkstock.cz
žena 2

Před cestou k moři skočte ke kadeřníkovi.

zdroj: www.thinkstock.cz

Trápení s vlasovou pokožkou

  • Pot a také výkyvy teploty venku na slunci a v klimatizovaných místnostech se často projeví tak, že už druhý den se od hlavy vlasy mastí. Nebo začne pokožka svědit a loupat se. Obvykle se těžko snáší se šamponem, mytí ji dráždí. Vyřeší to hypertolerantní šampon bez agresivních složek, jako mohou být silikony, barviva, parabeny. Naopak obsahuje dokonce látky zklidňující, což oceníte už po prvním umytí.
  • Rovnováhu dokáže srovnat i šampon proti lupům. Viditelný efekt se projeví hlavně u řidších a mastných vlasů, tak po dvou týdnech pravidelného používání. Klidně si můžete mýt hlavu denně, podle svého pocitu. U léčebných šamponů se doporučuje vlasy jemně promasírovat, ne drhnout! A pak nechat působit asi tři minuty, aby měly aktivní látky šanci rozvinout svou sílu.

Účes zplihlý od hlavy

  • Nejenom jemné vlasy, ale ty celoročně celkem normální se v horkých letních dnech mění v nevzhlednou placku. Můžete to zamaskovat stažením do culíku. Nebo použít jemňoučký dětský šampon, který vám vrátí hebké a nadýchané kadeře.
  • Nemusíte se ani zříkat péče, která po mytí přidá hydrataci a postará se o lesk vlasů. Sprej s mořskými minerály opečuje pramínky od kořínků ke konečkům, ale bez toho, aby pod zátěží zplihly. Dopřejte jim ještě vlhkým bohatou spršku, nesmývejte.
  • Vlasy vám od hlavy také přifoukne suchý šampon. Ať už pudr, nebo sprej, velmi snadno se ho naučíte používat. Jestli se toho bojíte, kupte si produkt v kadeřnickém salonu a poproste, ať vám ukážou, co s ním.

vlasy 1

Spoustu toho za vás vyřeší culík...

zdroj: www.thinkstock.cz
vlasy 2

... nebo suchý šampon.

zdroj: www.thinkstock.cz