Vyzkoušejte gymnastiku pro vaše prsty

Krása 9. září 2013

Rukám se vyplatí dopřát nejen zvláčňující kosmetické ošetření, ale i něco málo pohybu.

Ostatně, ruce pohyb potřebují stejně jako celé tělo. S rostoucím věkem totiž i tyto svaly ztrácejí sílu a pružnost.

Jak na to?

prsty 3

1. Uvolnění

Začněte uvolňováním rukou. Překřižte paže před hrudníkem a zahákněte malíčky o sebe. Ostatní prsty doširoka roztáhněte. Pětkrát se zhluboka nadechněte a vydechněte. Uvolněte prsty a otočte dlaně směrem vzhůru. Nyní zahákněte palce o sebe a opět se zvolna pětkrát nadechněte a vydechněte.

prsty 4

2. Zahřátí

Pro začátek jednoduše koulejte dvě skleněné kuličky (korálky) mezi dlaněmi (po chvilce střídejte směr). Při cvičení se ruce zahřejí. Kuličky stimulují reflexní zóny rukou, a tak dodávají energii do celého těla. Přímo pod prsty jsou reflexní zóny očí a uší, reflexní zóna mozku leží ve spodní třetině ukazováčku (levý ukazováček působí na pravou, kreativní polovinu mozku, zatímco pravý působí na levou, logickou polovinu). Svoji paměť můžete aktivovat prostřednictvím posledního článku ukazováčku a prostorové vnímání prostřednictvím posledního článku malíčku.

prsty 1

3. Až ke konečkům prstů

Se dvěma kuličkami mezi prsty máte spoustu možností. Převalujte je od konečků ke kořenům a zkuste obě kuličky nechat volně putovat. Jednu kuličku pošlete z ukazováčku na prostředníček, druhou kuličku z prostředníčku na prsteníček a pak zase zpátky.

prsty 2

Další možnosti:

Zkuste to samé pouze s jednou kuličkou nebo se dvěma kuličkami různé velikosti.