7 záchranných lan pro váš svěží vzhled

Krása 19. října 2015

Nemůžete být pořád svěží a odpočatá. To je trochu proti přírodě. Maskovat unavenou tvář pomocí nánosů make-upu ale není úplně nejlepší nápad. Můžete pak dopadnout jako špatně nahozená zeď. Toužíte vypadat jako po plnohodnotném dvanáctihodinovém spánku, tedy přirozeně a plná energie, i když to tak zrovna není? Osvojte si následující sedmero pravidel.

  1. Začneme asi naprosto přirozenou a logickou věcí. Přesto v seznamu chybět nemůže. Aby vaše pleť působila svěže a čistě, musí být opravdu do hloubky vyčištěná. Nejdříve proto pomocí odličovací a čistící kosmetiky odstraňte veškeré nečistoty a mastnotu. Pozor na mýdlo, to pleť často vysušuje a může tak způsobit více škody, než užitku. Speciálně v zimě.

  2. Svěží vzhled se netýká jen o pleti. Dbejte na zdraví své hřívy. Nejen proto, že každý vypadá lépe učesaný. Mastné a špinavé vlasy ovlivňují kvalitu pleti víc, než by se mohlo zdát. Mastnota z vlasů se totiž na pleť přenese velmi snadno. Nezapomeňte si také vyčesat všechny vypadané kadeře a pomocí čistících tyčinek vyčistit obočí.

  3. Make-up je dobrý sluha, ale špatný pán. Takže opatrně s ním. Používejte ho jen opravdu nezbytné množství. Pokud potřebujete zakrýt akné, nebo jiné pupínky, je lepší vyzkoušet speciální léčivé produkty a na nežádoucí skvrny pak použít korektor.

  4. Hydratujte a revitalizujte. Make-up často způsobuje rozšiřování pórů, které se pak snadněji zanáší, vytváří pupínky a skvrny. Abyste tomu předešly, musíte pleť pravidelně čistit nejen pleťovou vodou, jak už jsme uvedli výše, ale také peelingem. Po čištění ovšem zůstává pokožka často poněkud vysušená, což pro ní také není dobře. Snaží se totiž náhlé sucho kompenzovat vyšší mírou mazu a to zase vede k zanášení pórů. Aby vaše pleť měla zdravý lesk, ale nebyla příliš mastná, používejte pravidelně před spaním kvalitní pleťový krém. Je to jednoduchý a účinný způsob, jak vypadat mladší i bez kolagenových zásahů.

  5. To, co neklape uvnitř, zvenku těžko doženete. Jinými slovy: jen tělo se zdravými orgány může být zabaleno do zdravě vypadající pleti. Takže více zeleniny a ovoce, prosím! A minimálně 2 litry čisté pramenité vody denně. Váš jídelníček můžete doladit nejrůznějšími vitamíny a doplňky stravy. Dodají tělu potřebné živiny, které byste z potravin získávaly o dost složitěji.

  6. Chraňte svou pokožku. Jinou jen těžko dostanete. Zejména v létě, během pobytu na slunci, jí proto dopřejte dostatečný štít v podobě opalovacího krému. Sluneční paprsky a zrádné UV záření nezpůsobují jen spálení a obávanou rakovinu kůže, ale také její rychlejší stárnutí. A to chce málo kdo.

  7. Pamatujte, že svěží a krásný vzhled není ani tolik o bezchybném make-upu, perfektním účesu a okázalém oblečení. Je to především o tom být sama sebou, cítit se dobře a odpočatě a dávat svému tělu jen to nejlepší. Ale to jistě víte sama.