Parfémová květomluva

Krása 18. dubna 2015

Někdo má rád vůni růží, jiný dává přednost exotické orchideji. Co o vás taková volba prozradí?

Většinou máme jasno. Když si jdeme vybírat nový parfém a líbí 
se nám na první nádech, s velkou pravděpodobností v něm bude naše oblíbená květina. Kupujeme si ji domů do vázy, aby nám zkrášlila
 a provoněla byt a rády se do její vůně halíme i prostřednictvím parfému. Ovšem květiny mají také svou symboliku, která zapůsobí 
i v podobě voňavého závoje. Odhalte dojem, který pomocí parfémové esence z voňavých okvětní lístků vytváří.

Růže: Podle jedné z antických bájí se růže zrodila z červánků. Symbolizuje všechny podoby lásky, poupě zamilovanost, záplava okvětních lístků pestrost, její trny varují, že láska může i zranit. Královna květin zakletá ve flakonu s parfémem vyjadřuje touhu lásku dávat i přijímat.

Náš tip: Absolute Woman Bruno Banani (EDT 40ml/830Kč); Quelques Notes d’Amour Yves Rocher, EDP 30ml/920Kč

Konvalinka: Rovný pevný stvol této květiny vyjadřuje přímost a pevnost v názorech. Drobné bílé zvonečky připomínají skupinku přátel. Když si vyberete parfém vonící po konvalinkách, vyzvete lidi ve svém okolí, aby vás oslovili.

Náš tip: Guess Dare Limited Edition, EDT 30ml/649Kč; Pur Blanca Charm Avon, EDT 50ml/499Kč

Frézie: Pochází z Jižní Afriky, a tak se jí někdy také říká kapská konvalinka, stejně jako ona má omamnou, nezaměnitelnou vůni. Květina je velmi vyhledávanou součástí svatebních kytic. Jemná krása a vůně symbolizují nevinnost a věrnost.

Náš tip: Killer Queen’s Spring Reign Katy Perry, EDP 30ml/499Kč; La Petite Robe Noire Guerlain, EDT 30ml/1540Kč

Pivoňka Velká konkurentka oblíbené růže! Nejvíce se jejímu šlechtění věnovali
 v Číně, kde se plné květy různých barev považovaly za skvost, rostlinu blízkou bohům. Pivoňka symbolizuje stálost a láskyplný vztah. Voňavý obláček vyjadřuje pocit pohody.

Náš tip: Gold Diva Roberto Verino, EDP 30 ml/720 Kč; Sheer Delight Betty Barclay, EDT 50ml/760Kč

Fialka: Drobné kvítky se skromně krčí 
v trávě, ale nenechte se mýlit, jejich vůně je ohromující. Podle legendy se zrodily z krve mladíka, který ukončil život ve jménu nenaplněné lásky. Fialkou v parfému naznačíte, že si v srdci hýčkáte tajnou lásku.

Náš tip: Pussy Deluxe Paris, EDP 30ml/219Kč; Crush On You Miss sporty, EDT 100ml/229Kč

Orchidej: Ještě nedávno byla tato exotická květina luxusem, který vyvažovala její vzácnost a krása. Některé druhy velmi smyslně voní. Sáhnete-li po parfému s orchidejí, vyjádříte touhu po výjimečných zážitcích a znásobíte svou přitažlivost.

Náš tip: Beyoncé Rise Sheer, EDP 30ml/499Kč; Exotic Jimmy Choo, EDT 60 ml/2250 Kč, v Sephoře

Jasmín: Nejvíce ceněný je jasmín sambac, který pochází z jižní Indie. Křehká květina se dá trhat pouze ručně, jen nepoškozený květ totiž vydá vzácný vonný olej. Parfémům dodává vůně jasmínu smyslnost, své nositelce pocit pohody a sebevědomí.

Náš tip: Esprit Life Summer, EDT 15ml/249Kč; Aura Loewe, EDT 40ml/1650Kč