Ivana Jirešová: Po krátké noci pomohou zmrzlé sáčky zeleného čaje

Ivana Jirešová
Účinkovala v muzikálu Excalibur v roli Morgany, aktuálně hraje v muzikálu Mýdlový princ.
Krása 17. června 2016

Herečka a vášnivá jogínka prozradila zkrášlující triky, díky kterým se cítí a vypadá skvěle. Sama dříve působila jako kosmetická redaktorka, a tak má péči o pleť v malíčku!

Jak vzpomínáte na časy, kdy jste jako redaktorka o kosmetice sama psala?

Měla jsem tu dobu moc ráda, i když nebyla jednoduchá. Všechno pro mě bylo nové, musela jsem se toho hodně naučit, a navíc jsem po večerech hrála představení nebo zkoušela muzikál Excalibur. Pracovala jsem v podstatě od šesti od rána do půlnoci.

Jak po takhle krátké noci vypadat ráno co nejlíp?

Základ je pít hodně vody, použít kvalitní kapky do očí a možná přidat i ranní vyživující pleťovou masku. Vyplatí se i zchladit oční okolí ledovým obkladem, třeba zmrzlým sáčkem zeleného čaje.

Když jsem se prodírala dost výraznou pubertou, měla jsem vlasy krátké asi tak dva centimetry a zářily jasně červeným nebo bílým odstínem. Táta tenkrát pracoval v bance a asi nebyl rád, když jsem za ním chodlila.

Změnil se věkem váš přístup k péči o pleť?

Samozřejmě dbám mnohem víc na kvalitní odlíčení a chráním se před slunečními paprsky. Po narození dcery Sofinky se mi začaly dělat pigmentové skvrny, tak už to musím hlídat.

Co kosmetické přešlapy, zažila jste nějaký?

Když jsem se prodírala dost výraznou pubertou, měla jsem vlasy krátké asi tak dva centimetry a zářily jasně červeným nebo bílým odstínem. Táta tenkrát pracoval v bance a asi nebyl rád, když jsem za ním chodlila.

Jako herečku vás často líčí profíci. Jaký trik jste se od nich naučila?

Od jedné filmové maskérky jsem se naučila stínování obličeje tvářenkou, příjemnější je mi krémová. Fígl je v nanášení nejen na lícní kosti, ale i na čelo a bradu.

Dlouhodobě cvičíte jógu. Kdy jste se s ní setkala poprvé?

To si pamatuji naprosto přesně, protože tehdy jsem měla napsat krátkou reportáž o power józe. Po první hodině jsem byla naměkko, jako bych objevila něco, co už dlouho znám! Teď chodím na lekce bikram jógy, protože miluji teplo (cvičí se při 42 °C). Klasické jógy se ale zřejmě nikdy nevzdám. Má na mě celkově uklidňující účinky a můžu ji cvičit kdekoli.

Co ráda jíte a dáte si občas i nezdravou dobrotu?

Mám ráda ovoce, mandle, červené víno, kozí nebo ovčí sýr... A když si chci pořádně zahřešit, spořádám třeba kyblík hranolek. To samozřejmě jen ve výjimečných případech.

U které činnosti si zaručeně odpočinete?

Stačí mi dělat běžné věci a přitom nikam nepospíchat. Jinak relaxem jsou pro mě určitě procházky v přírodě, sauna, plavání v moři, povalování na gauči...