Marie Rottrová: Botox odmítám

Krása 28. července 2016

Zpěvačka s fantastickým hlasem je důkazem, že krásná a sexy můžete být i po sedmdesátce!

Zažila jste nějaké kosmetické faux pas?

Jednou mě v televizní maskérně přesvědčili, abych si nechala nalepit umělé řasy. Dopadlo to hrozně! Vypadala jsem jako ospalý pes. A taky jsem měla na konci osmdesátých let hodně světlé vlasy. Když se dneska dívám na fotky z té doby, mám dojem, že to snad ani nejsem já. Je zvláštní, jak na tu změnu tenkrát lidé reagovali – mužům se to moc líbilo, a ženy mi to naopak hanily.

Jak se udržujete v kondici?

Chybí mi víc pohybu. Už pár let nemám pejska, tím pádem ani pravidelné denní procházky. Se svojí snachou jsem se ale domluvila, že budeme chodit společně na jógu. Taky jsem nedávno zjistila, že máme poblíž domu bazén se slanou vodou, a těším se, že budu chodit pravidelně plavat – moc mě to baví.

Jakou nejlepší radu, která se týká péče o krásu, jste kdy dostala?

To bylo na začátku devadesátých let. Jedna moje známá, zdravotní sestřička, mě poslala na úpravu očních víček. Nechala jsem si to udělat a byla jsem nadšená, velmi mě to omladilo, a hlavně to dlouho vydrželo!

Dopřáváte si zkrášlující procedury?

Mám ráda masáže těla, ráda chodím na pedikúru i manikúru a dobře se cítím i v kadeřnictví. Naopak nenavštěvuji estetické kliniky, nechci žádné výplně ani botox.

Líčíte se každý den?

Ano, ale velmi jemně. Jen si zvýrazním oči, použiju trochu tvářenky a sáhnu po nenápadné rtěnce. Na jevišti ale musím mít výraznější make-up, abych byla k poznání i z posledních řad publika.

Máte v péči o krásu nějaké zásady?

Člověk se nesmí zanedbávat. Rozhodně se vyplatí o sebe pečovat, ale krása musí vycházet taky zevnitř. Když je člověk stále dobře naladěný, je hned hezčí.