Zářivá pleť? Vyrobte si svou pleťovou masku z ovoce!

Krása 2. 8. 2016

Především v letním období, kdy se hodně potíme, nebývá naše pleť v nejlepší kondici. Pleťová maska je odměna, kterou můžete své pleti dopřát a znovu ji tak osvěžit. Během pár minut jí tak dodáte potřebné vitamíny, které ji vyživí a zároveň zvláční a vyčistí. Ideální je masku aplikovat jednou až dvakrát týdně.

mango maska
foto:

Maska z papáji a medu

Papája je přímo nabitá vitamíny a antioxidanty, které omladí vaši pleť. Bohatá je zejména na vitamín A a enzym papain, který má skvělé exfoliační účinky. Odstraní tak nejenom mrtvou kůži, ale také zlepší kvalitu pleti. Papája obsahuje také prvky, které zklidňují podrážděnou pleť se sklonem k akné, zabraňují předčasnému stárnutí pleti a zanechají pleť zpevněnou, hydratovanou, rozzářenou a dokonale hladkou. „Je důležité, aby byl plod měkký, ale ne příliš. Barva papáji by měla být žlutooranžová, pokud tedy koupíte ještě zelený plod, nechejte jej dozrát při pokojové teplotě,“ říká Vojtěch Havránek ze společnosti Titbit.

Jak na to:

  1. Papáju rozkrojte napůl a vyberte semínka. Ta můžete rozmixovat a přidat do masky, dopřejete si tak skvělý peeling. Navíc látky obsažené v semínkách rozzáří, zpevní a vyhladí vaši pleť.
  2. Z poloviny papáji si odřízněte dva kousky, které rozmačkejte do hladka a přidejte lžičku medu. Aplikujte na čistou pleť, nechte působit 20 minut a poté opláchněte vodou.