Za pět minut o pět let mladší

Krása 27. září 2016

Jde to! Musíte mít ovšem po ruce vhodný arzenál, zaměřit se na ty správné partie a být opravdu důsledná.

První fáze spočívá v podrobném průzkumu terénu. V obličeji najdete místa, která na vás prozradí prakticky vše: věk, stav mysli, probdělou noc, stres...


Nejvíc toho „nabonzují“ křídla nosu, prostor kolem očí a rtů, tváře, čelo a v neposlední řadě vlasy. To vše je jak otevřená kniha. Pokud se nechcete stát pro vaše okolí bestsellerem, využijte vašich pět minut.

Co potřebujete?

Krycí make-up, korektor pod oči (nejlépe tekutý), rtěnku (spíše v červených a růžových odstínech), lesk na rty, rozjasňovač a řasenku.


1. minuta...

Nejdřív zamaskujte všechna místa, která, byť jen zdánlivě, obsahují červenou, nebo modrou barvu. Popraskané cévky, zarudlá pokožka, jizvičky. K velmi opomíjeným partiím patří tmavá místa ve vnitřním koutku oka.

Maskování je jednou z nejsilnějších ženských zbraní a kosmetické firmy neváhají náš arzenál zdokonalovat. Využijte široké nabídky korektorů a make-upů!

Trápí vás hlavně kruhy pod očima? Zaťupkejte je prstem namočeným v tekutém korektoru a trochu (stačí nepatrné množství) naneste i na horní víčko.

žena líčení korektor kruhy pod očima
zdroj: Isifa.com

2. minuta...

Zatím to jde dobře. Pleť má přirozený vzhled, je barevně sjednocená. Nastal čas přejít k resuscitaci mdlého vzhledu. A úplně k tomu postačí jedna rtěnka.

Možná vám to nepřipadá moc profesionální, ale věřte tomu, že se jedná o oblíbený trik vizážistů. Rtěnku použijte jako zdravíčko. Stačí dvě čárky pod lícní kostí, které když opatrně rozetřete, získáte takzvaný panenský ruměnec, který vám propůjčí mladší vzhled.

Stejnou rtěnkou naličte i rty. Ideálně použijte opět prst, kterým růž vetřete do rtů. Lesk na rty raději vynechejte. Trend se stejně vrací k přirozeným barvám a třpytivý lesk dokáže elegantní líčení rychle změnit v levný diskotékový make-up.

3. minuta...

Rozjasňovač - alfa a omega vaší proměny. Nanášejte ho na místa, která chcete maximálně projasnit. Tedy na lícní kosti, zejména pokud ve vaší tváři nepatří k dominantám, aspoň tak naznačíte jejich klenutí.

Dále těsně v linii pod obočím. A pokud si troufnete a ráda byste opticky zvětšila rty, přetřete rozjasňovačem (ve formě báze) i horní ret. Tento druh rozjasňovače má konzistenci jako lesk na rty a lehce se aplikuje i roztírá.

Samozřejmě můžete použít tuhé přípravky ve formě pudru či kuliček, které se nanášejí štětcem. Těmi ovšem rty nezvětšíte.

žena make-up
zdroj: Isifa.com

4. minuta...

Sunete se do finále. Pleť vypadá mladší a působí svěže. Pokud nejste zvyklá používat stíny, zvýrazněte aspoň kajalovou tužkou horní linku víčka.

Pokud stíny používáte, zkuste dnes zvolit úplně jinou barvu, než na jakou jste zvyklá vy, váš partner a potažmo i kolegové v práci. Vybočte z normálu a udělejte to tentokrát jinak a všichni se vás budou vyptávat, co jste to změnila a jak je možné, že vypadáte tak dobře. Věřte nám, tohle je ověřeno naší praxí!

No a řasenka je samozřejmost, nezbytnost a nutnost. Není čas na hrdinství. Řasy potřebují zahustit, oči zvýraznit, pohled otevřít - zapadlá víčka ještě nikdy nikoho neokouzlila.

5. minuta...

Co s vlasy? Změna způsobí vždy drobný šok. Nosíte-li je rozpuštěné, uhlaďte je do culíku. Zdobí vaši hlavu lehce poničená trvalá?

Kulma dokáže zázraky a v tomto případě je dovoleno i trochu tupírovat. Důležité je, abyste vypadala jako dáma, která má doma lak na vlasy a pěnové tužidlo.

Nikoliv jako někdo, kdo vzhled, svůj nejvyšší bod staví až na okraj zájmu, někam mezi nákup v supermarketu a teplou večeři.

Hotovo! Gratulujeme vám, jste krásná a vypadáte o pět let mladší. Užijte si den!