Nožky jako ze salónu, ale u vás doma

Krása 18. července 2017

V létě ukazujeme asi nejvíce ze svého těla, nožky nevyjímaje. Jsou ty vaše po dlouhém období v pevných, plných botách trošku "mimo formu"? Nevadí, stačí pár minut péče a na vaše nožky bude radost se dívat.

Asi nejotravnější je to, že se při péči o nohy musíme sklánět.

Ale když si dáte na postel velkou osušku, proměníte ji v pohodlnou pracovní plochu.

Nejužitečnější rada, kterou jsem kdy v souvislosti s pedikúrou dostala, je tato:

„Když se přemůžeš pravidelně jednou týdně, bude tě to stát méně úsilí než náprava škod jednou za měsíc.“ Držím se jí!

Dobré rady od podlahy

  • Péči o chodidla vždy začínejte koupelí – kvůli hygieně a změkčení kůže a nehtů. Do vlažné vody přidejte koupelovou sůl, nemáte-li, poslouží i kapka sprchového gelu. Louhujte 5–10 minut.
  • Na suchou kůži můžete zaútočit žiletkovým seřezávačem, ale pamatujte, že když paty okrájíte moc, kůže rychle znovu „naroste“. Ořezávejte s mírou a pak dobrušujte pomocí pilníku či pemzy. Žiletku po použití vyměňte, nebudou se na ní množit bakterie a neotupí se. Ideální je zakončit akci peelingovým krémem. Při pravidelné péči vám pak bude stačit na údržbu už jen peeling.
  • Nehty na nohou bývají tvrdší, vyplatí se mít na ně speciální kleštičky. Také pedikúře vyčleňte vlastní pilník s hrubším povrchem. Po každém použití opláchněte nástroje horkou vodou.
  • Kůžičku kolem nehtů zatlačte pomocí vatové tyčinky namočené do tělového mléka. Nohy na závěr bohatě nakrémujte. Na noc výživnějším krémem, ráno použijte krém s deodoračním účinkem, který je udrží v suchu. Když spěcháte, sáhněte po deo spreji.