Pro ručky jako z alabastru

Krása 18. listopadu 2016

Co rukám nejvíce škodí? Když se zamyslíte, vyjmenujete toho spoustu - agresivní mýdlo, máchání ve dřezu se saponátem, rýpání v záhonku, nápor slunečních paprsků, zimní mrazík... Dostávají zabrat po celý rok, proto si zaslouží trošku péče každý den. Aktuálně budeme napravovat prohřešky z dovolené a také rukám dopřejeme luxus.

Je to vidět a cítit - vysušená kůže na rukou se neleskne, napíná se, svědí, loupe. Potřebuje pořádný přísun výživy z přírodních zdrojů.

Krém s medem uleví hned po nanesení, medík zklidňuje a podporuje tvorbu tukových složek v pokožce. Skvělý zákusek je také výtažek z ovsa, který podpoří buňky, aby se samy pustily do obnovy.

Vítáme i rostlinné oleje, slunečnicový se může chlubit blahodárnými omega-6 mastnými kyselinami. Máslo karité a mandlový olej, to je klasika.

My v redakci jsme nedávno propadly hojivému rakytníku. Platí i na šupinky a praskliny, ruce pohladí a vrací jim hladkost. V kombinaci s lipovým květem navíc chrání před bakteriemi, kterých za den potkáme miliardy, ať už na klávesnici počítače, nebo na tyči v metru.

K procesu ozdravení patří i ochrana. Jako štít působí glycerin, panthenol, ruce také ocení přátelské pH krému. A ušetřete je zbytečné zátěže parabenů a parfemačních složek.

Dobrá rada: Vyzkoušejte regenerační zábal. Krém naneste na ruce ve větší vrstvě než obvykle, navlékněte na ně igelitové rukavice nebo svačinové sáčky, navrch ještě teplé rukavice nebo čisté ponožky či kuchyňské chňapky. Teplo zlepší vstřebávání látek, za půl hodiny zbytek krému setřete papírovým kapesníkem nebo vmasírujte do pokožky.

Hýčkání na maximum

Luxusnější krémy nabízejí koncentrovaný účinek, který vás potěší hned po prvním použití. Moderní technologie způsobí, že péče se rychle vstřebá, bez pocitu mastnoty.

Často stačí jen malé množství, takže vám krém dlouho vydrží, a vy si aspoň trochu zdůvodníte vyšší cenu. K tomu připočítejte vymazlené balení, které vás potěší už při pouhém pohledu. A ty úžasné vůně! Mnohdy zastíní i luxusní parfém. Vyberte si nejlepší přípravek pro vaše ruce z naší galerie.

Dobrá rada: Kupte si v drogerii kosmetické bavlněné rukavice. Před spaním si ruce nakrémujte a vklouzněte do nich. Sundat si je můžete kdykoli během noci, pokud vás už budou obtěžovat, ideálně až ráno, když to vydržíte. Ošetření pokožku zjemní a zlepší celkový vzhled rukou, zvlášť když se přemůžete alespoň jednou týdně.