Laser, král pomocníků pro vaši krásu

Krása 8. 1. 2014
Témata

laser pleť zima

Jasně, že s přibývajícím věkem už nevidíte v zrcadle tu svěžest co dříve. Ale panika není na místě! Proces stárnutí pleti lze velice dobře zbrzdit třeba laserem. A právě zimní období je pro laserové zákroky ideální. S čím vším vám laser může pomoci?

4. Znaménka? Už jen vzpomínka

pleť
zdroj: www.thinkstock.cz

Léčba kožních defektů (znaménka, výrůstky, pigmentové změny) je poměrně složitá, a proto je vždy lepší konzultovat ji s odborníkem. Pokud se jedná o světlé výrůstky způsobené zmnožením vaziva nebo pigmentové skvrnky, je namístě návštěva dermatologa. Ten provede patřičná vyšetření a zjistí, zda se jedná o benigní nádor, stařeckou bradavici nebo o maligní melanom, a následně doporučí vhodnou léčbu.

Mezi nejběžnější ošetření pigmentových útvarů a neškodných benigních výrůstků patří „seškrábnutí“ vyvýšené bradavice speciální lžičkou. U vyklenutých, stopkatých útvarů je populární odstranění „spálením“. Nejšetrnější a nejpřesnější ošetření, které napravuje pouze postiženou kůži, ovšem zajišťují vysoce precizní lasery, jejichž hlavní výhodou je rychlost, šetrnost a nekomplikovanost hojení.