Laser, král pomocníků pro vaši krásu

Krása 8. 1. 2014
Témata

laser pleť zima

Jasně, že s přibývajícím věkem už nevidíte v zrcadle tu svěžest co dříve. Ale panika není na místě! Proces stárnutí pleti lze velice dobře zbrzdit třeba laserem. A právě zimní období je pro laserové zákroky ideální. S čím vším vám laser může pomoci?

5. Zpět v čase

pleť
zdroj: www.thinkstock.cz

K vyhlazení jemných vrásek, jizev, jizviček po akné, rozšířených pórů a pro celkové zpevnění pleti je skvělým pomocníkem frakční CO laser, který se používá hlavně k ošetření pokožky obličeje, krku, dekoltu a hřbetů rukou. Vyzařuje tzv. mřížku terapeutických mikropaprsků laserového záření. Během několika dnů se vám pak drobně olupuje svrchní vrstva pokožky. U dalších vrstev dojde k tepelnému prohřátí a tvorbě nových kolagenních a elastických vláken. Ke zpevnění a vypnutí pokožky dochází během několika týdnů.

Dále se k omlazení pleti používají různé typy světelných zdrojů, intenzivní pulzní světlo IPL, z laserových přístrojů nejčastěji pulzní barvivové, diodové či alexandritové lasery.

Nejnovějším trendem však je kombinace různých omlazovacích světel mezi sebou navzájem nebo s peelingy. Pomocí peelingu se začnou odlupovat odumřelé buňky pokožky, čímž dojde ke zlepšení jejího povrchu. Osvícení IPL pak regeneruje i hluboké vrstvy kůže.