Vaše rty potřebují právě teď speciální péči

Krása 28. února 2017

Právě na přelomu zimy a jara není snadné udržet pusu přitažlivou a polibkůhodnou, ale když máte po ruce pár vychytávek, zvládnout se to dá.

Jestli vaše rty volají po rychlé pomoci hned teď, prostě zamiřte do nejbližší drogerie a kupte si balzám. Klidně ten, který vám padne jako první do ruky, protože jakákoliv péče je lepší než žádná.

A nestyďte se sáhnout po tom nejlevnějším, aspoň nebudete mít nutkání s ním šetřit. Až se vaše rty dostanou z nejhoršího, můžete se jim začít věnovat pořádně.

Balzamování

Ať už je to pomáda, krém, nebo balzám v kelímku, klidně používejte to, co vám přináší nejméně starostí. Klasická tyčinka se dá hodit do kapsy a klidně ji na rty nanesete i v rukavicích, takže je skvělá na ven. Tubičku s krémem už musíte rozšroubovat a pak zavřít, do péče v kelímku se vyplatí sahat umytýma rukama, aby tam nezůstávaly nečistoty. Takže se lépe obsluhují v pohodlí domova či zaměstnání.

Vždy se vyplatí mít pečovadel více, protože nevím kam, ale pořád se ztrácejí. Asi je někde velký hřbitov načatých balzámů na rty. Střídejte značky, aby pusa dostávala různé typy výživy.

Jak se naučit používat balzám častěji? Třeba tím, že vám bude chutnat nebo vonět, takže si nanášení opravdu užijete. Nebo se vám bude líbit obal, tak se na něj rády podíváte i častěji než jednou za den. Nebo vás to naučí vlastní pusa, když bude praskat, pálit a bolet.

Vychytávky

Na suché kousky odumřelé kůže na rtech platí peeling. (Rozhodně je neodtrhávejte!) Smlsnete si na péči s mikročástečkami cukru, které pusu ohoblují jemně, ale účinně, a navíc za chvilku. Protože obsahuje ještě panthenol a polymery, bude hebká dvojnásob.

Mít rty příjemně opečované je fajn, ale co takhle přidat k výživě, hydrataci a ochraně ještě něco? Retinol a kolagen v balzámu způsobují, že se jejich povrch vyhladí a budou vypadat plnější. Takže i mladší!

Znásobit se to dá ještě jedním trikem – pomocí transparentní tužky, která je nabitá kyselinou hyaluronovou. Když si tužkou vymalujete rty, pečující složky stimulují tvorbu kolagenu a vyplňují vrásky. Také tím ohlídáte rozpíjení následně nanesené rtěnky či lesku.