Mrkněte se na nové kosmetické vychytávky

Krása 30. května 2014

Taky máte někdy pocit, že už vás ve světě dekorativní kosmetiky nic nepřekvapí? Mám pro vás dobrou zprávu – pár zajímavých novinek se nám urodilo!

Originální kousky často přitahují pozornost, ale někdy vás napadne, jestli s nimi budete umět vůbec zacházet. V některých parfumeriích si je můžete nejen prohlédnout a vyzkoušet, ale přímo požádat vycvičené místní poradkyně, aby vám ukázaly, jak na to.

kosmetické tipy

Když řasenka potká kleštičky

Opravdu výrazné horní řasy získáte, když je při líčení omalujete z obou stran, tedy seshora a pak zezdola. Většina z nás ovšem dělá jen druhý krok, protože je to snadnější a rychlejší.

Teď se to dá zvládnout obojí, když řasy sevřete do barvicích kleštiček. Skládají se ze dvou kartáčků, které do sebe zapadají, takže řasy potáhnou dvojitou dávkou barvy, navíc je na konečcích natočí. Menším kartáčkem snadno omalujete dolní řadu řas.

Sephora, 490 Kč

Jak se pracuje s originální řasenkou, se koukněte na www.sephora.cz.

kosmetické tipy

Linka pro marnivou malířku

Ať už si přejete oční linky jemné, nebo výrazné, velmi dobře se kreslí fixem. Uříznout mu špičku a vytvořit zkosený hrot byl nápad, který vede k tomu, že při nanášení vytvoříte tvar, jaký se vám líbí.

Ať tenký, který jen dodá hustotu řasám, nebo natočením silnější, který zvýrazní tvar oka. Také se lépe dostanete až do blízkosti řas, jen tak bude líčení působit přirozeně.

Giordani Gold Calligraphy Oriflame, 269 Kč

kosmetické tipy

Den se sametovými rty

Jestli se vám líbí matné rty, můžete je mít. Pravda, dosud dostupné rtěnky s tímto efektem – nic moc. Při nanášení trochu vzdorovaly a neměly kdovíjakou výdrž. Jiná práce je s pěnovým aplikátorem. Když tuhle tekutou rtěnku otevřete, překvapí vás, že je to lesklý gel. Díky tomu si pusu snadno namalujete! Jenže krátce nato se hmota se rty spojí a vytvoří efekt sametu. Navíc odolávající letícímu času.

Rouge Edition Velvet Bourjois, 329 Kč

kosmetické tipy

Dvojitá krása v jedné krabičce

Tahle krabička je jako každá z nás, protože toho zvládne víc najednou. Barva se dá použít na tváře a na oční víčka. Má hedvábnou strukturu, takže se příjemně nanáší. Mírně se leskne, čímž vytvoří dojem svěžesti, jako když jste přijela z lázní (nebo aspoň z prodlouženého víkendu ve SPA hotelu). Když líčidlo nanesete štětečkem, bude působit jemně a přirozeně, pokud přímo, nikdo veselé tvářičky nepřehlédne.

Lovely Cheeks & Eyes Alcina, 478 Kč

kosmetické tipy

Lesk bez kompromisů

Využijte jarní sluneční paprsky k tomu, aby se vaše rty leskly a vypadaly větší. Tady není objemu nikdy dost! Osvědčené třpytky však někdy způsobily, že lesk nebyl na rtech zrovna příjemný.

Vyrovnává to přídavek bambuckého másla, které se obvykle přidává do pečujících balzámů. Lesklé a hebké, takové můžete mít rty letos na jaře.

Ultra Shiny Avon, 199 Kč

KROK ZA KROKEM: Barevná inspirace

Občas to chce odvahu! Možná by vás nenapadlo právě takhle zkombinovat barvy. Ale vypadá to nádherně, zkuste to! Nová kolekce dekorativní kosmetiky ALCINA Inspired by Light vyvolává dojem, že na tvář dopadají první paprsky jarního světla.

kosmetické tipy

  • Na oční víčka naneste oční stíny v tužce v odstínu sea green a lehce je rozetřete aplikátorem. Modrou kajalovou tužkou vytvořte silnou linku po celé délce horních i spodních řas.
  • Horní linku zjemněte kulatým štětcem, postupujte přes celé oční víčko až do výše očního záhybu.
  • Na kulatý štětec naneste trochu multifunkčního líčidla na tváře a oči, oklepněte a vystínujte jednu třetinu očního záhybu.
  • Aplikujte řasenku. Aby byl váš pohled svěží, rozetřete pod obočí stíny v odstínu champagne. Pro výraznější efekt naneste tvářenku přímo na lícní kosti.
  • Tip: Pastelové tóny líčidel se hodí pro všechny věkové kategorie!