Smiřte se se svými vlasy: nejlepší tipy pro vlasy jemné, kudrnaté i nepoddajné

Krása 25. srpna 2014

Přestaňte bojovat s tím, jaké pramínky vám příroda nadělila. Poznejte je a využijte jejich výhody!

Přiznávám, i já jsem své přirozeně vlnité vlasy začala respektovat nedávno. Ale stojí to za to, strávím teď jejich úpravou mnohem méně času a mám víc radosti z toho, jak vypadají.

Jemné vlasy

Jaké jsou:

Měkké a hebké, ale vzdorovité. Velmi rychle po umytí plihnou, létají a snadno je předávkujete stylingem. Vypadá to, že jich roste málo, což nemusí být pravda. Bývají o třetinu tenčí než normální vlasy, což se projeví třeba v culíku.

Jejich výhody:

V létě se pod nimi tolik nepotíte. Nekroutí se, takže vyniknou geometrické a kratší střihy. Nevzdorují při rozčesávání, snadno se dají zkrotit do drdolu.

Jak z nich dostat maximum:

Profesionálním střihem v salonu, který budete podle rady kadeřnice obnovovat tak často, jak bude potřeba. Nejlépe vypadají čerstvě umyté, tak jim dopřávejte šamponovou lázeň klidně každý den, a to v hydratačním šamponu nebo péčí pro zvětšení objemu. Se stylingem šetřete, postačí troška pěnového tužidla ke kořínkům nebo sprška laku pro objem, nastříkaná ze vzdálenosti, na jakou natáhnete ruku.

vlasy

Jemné vlasy chtějí podporu od kadeřníka - pravidelně.

foto:

Vlnité vlasy

Jaké jsou:

Vypadají něžně, ale bývají nezkrotné. Od hlavy rostou rovnější, takže mohou vypadat zplihle, zato v délkách se kroutí a tvoří nežádoucí boule objemu. Hodně se vysušují a lámou, není snadné nechat narůst pořádnou délku.

Jejich výhody:

Působí mladě a atraktivně. Hezky vypadají i smotané do různých ležérních copů nebo volných uzlů. Když pečujete o jejich zdraví, nevyžadují časté stříhání ani složité střihy. Hřebenu netřeba.

Jak z nich dostat maximum:

Podle jejich aktuálního stavu používejte buď lehkou hydratační péči, nebo výživnější, třeba s oleji, které vlasy uhladí, ale nepřetíží. Po každém mytí to chce balzám nebo klidně i masku, jenom na dolní třetinu vlasů. Nechte si v salonu vytvořit vrstvený střih, který podpoří pěkný tvar vln. Ideální je nechat vlasy uschnout, přilepšit jim k objemu u kořínků troškou pěnového tužidla. Pokud si budete hlavu fénovat, nasaďte úzkou hubici, aby se vlasy moc nerozlítaly, nebo difuzér se šikovnými prstíky. Lokýnky podpoří speciální stylingové krémy. Rozetřou se do dlaní a do vlasů se vmačkají. Lokny se tak dají oživit i druhý den po umytí.

vlasy 2

Vlnité vlasy potřebují péči - hlavně balzám či masku.

foto:

Silné husté vlasy

Jaké jsou:

Na dotek pevné s hrubším povrchem, což způsobuje, že se méně lesknou. Často rostou na pokožce různými směry, takže není jednoduché udržet žádaný tvar účesu.

Jejich výhody:

Působí bohatě, a tím i mladě a zdravě. Učešete z nich parádní ohon. Nemají tendenci vypadávat, a to ani v pozdějším věku. Kadeřnice tvrdí, že také později šedivějí, ale tam se hodně promítá i genetika. Vydrží i drsnější zacházení jako žehlení a chemii.

Jak z nich dostat maximum:

Když už máte objemu moc, nechte si vlasy narůst, vlastní vahou trochu klesnou. Kadeřnice je může sestříhat do vrstev, aby se lépe upravovaly. Možná vás překvapí, že jim prospěje barvení, které je narušením změkčí. Po každém umytí použijte kondicionér, který uhladí jejich povrch. Zkuste také nesmývací pečující krémy, které usnadní česání.

vlasy

Máte husté a silné vlasy? Spokojenost je na místě!

foto: