Buďte krásná podle Měsíce: fáze po fázi

Krása 4. září 2014

Budete-li žít v souladu s lunárním kalendářem a respektovat určitá pravidla, odměnou vám bude lepší zdraví, okouzlující vzezření i větší vnitřní síla.

Nebudeme si nic nalhávat. Pro to, abychom vypadaly mladší, hubenější, více sexy a atraktivnější, jsme často ochotné zajít hodně daleko. Kupujeme si omlazující a vyhlazující krémy, dřeme se až do úmoru kostí ve fitku a utrácíme za krabičkové diety. Některé z nás jsou ale schopné zajít i dál – místo toho, aby si dopřály týden volna a vyrazily s rodinou nebo přáteli na opravdovou dovolenou, šetří si peníze na drahé estetické zákroky.

Přitom je tu způsob, jak být o vlásek hezčí, vrásku chudší, a psychicky v mnohem větší pohodě, téměř zadarmo. Zkuste se řídit rytmy přírody a nechat na sebe působit jednotlivé měsíční fáze, protože právě ty mají na naši krásu a zdraví zásadní vliv.

UBÝVAJÍCÍ MĚSÍC

Má-li Měsíc po úplňku na temné obloze tvar písmena C, říkáme o něm, že couvá. Tehdy nastává ideální doba na přehodnocení vztahů, životních postojů, určení si nových cílů a zbavení se starých zlozvyků – pokud už dlouho uvažujete, že přestanete kouřit nebo začnete zdravěji jíst a sportovat, je ten správný čas. Ubývající Měsíc má také pozitivní vliv na hubnutí.

Chcete-li vyzkoušet nějakou novou dietu či očistnou kúru, neváhejte a vrhněte se na to. Když si odepřete sladkosti a tučná jídla a nejpozději budete večeřet kolem šesté hodiny, půjdou kila dolů jakoby sama. Luna má vliv i na prožívání bolesti. Práh bolesti je v této fázi posunutý o stupínek výš a případné rány či jizvy se rychleji a lépe hojí. Můžete se proto s klidem objednat k zubaři nebo si domluvit chirurgický zákrok či jiné lékařské vyšetření. Naproti tomu pleť a vlasy jsou v této fázi Měsíce více vysušené. Pokožce ještě navíc dopřejte hydratační krém a vlasům vyživující masku.

měsíc

Kila půjdou dolů skoro sama. To stojí za vyzkoušení!

foto:

NOVOLUNÍ

Měsíc stojí přesně mezi Zemí a Sluncem, proto ho po dobu přibližně dvou dní na obloze neuvidíte. Již ze samotného názvu vyplývá, že nastává ideální čas pro začátek něčeho nového, například navázání nových vztahů. U melancholických a psychicky nevyrovnaných jedinců může temná obloha vyvolat úzkost či deprese a odkrýt sebedestruktivní sklony.

Zatímco ženy se v tomto období milovat příliš nechtějí, muži jsou pod vlivem rozbouřených testosteronů sexem div ne posedlí. Při novoluní se tělo nejlépe pročišťuje, proto zkuste vydržet jednodenní půst nebo zajděte do sauny či parní lázně. Ze sportů vybírejte spíše meditační a klidové, například jógu, tai-či nebo pilates.

měsíc

V novoluní pozor na depku.

foto:

PŘIBÝVAJÍCÍ MĚSÍC

Jakmile Měsíc získá na obloze tvar písmene D, je nejvyšší čas na regeneraci a výživu těla, protože váš organismus lépe vstřebává všechny vitaminy a výživné látky.

Pečující masky, masáže aromatickými oleji, vyživující zábaly a jídlo bohaté na minerály a stopové prvky, ty by měly být na programu dne.

Také ty z vás, které chtějí přibrat nebo si vybudovat svalovou hmotu, mají v této fázi Měsíce větší šanci. Co se týče sexuální touhy, misky vah u obou pohlaví jsou poměrně vyrovnané, takže si v těchto dnech milování užijete. Jen pozor na možné nechtěné početí – přibývající Měsíc hraje těhotenství do noty.

měsíc

Když Měsíc příbývá, je ideální čas na plaťovou masku.

foto:

ÚPLNĚK

Jakmile začne Měsíc zářit ve své plné kráse, mnoho lidí pociťuje zvýšenou nervozitu, větší napětí, hůře se koncentruje a stěžuje si na špatné spaní. Pokud je to jen trochu možné, snažte se v těchto dnech vyvarovat stresu, například si nedomlouvejte důležité pracovní schůzky nebo pohovory. Naopak se věnujte meditaci a odpočinku, zajděte třeba na power jógu nebo si napusťte vanu horké vody a jen tak rozjímejte.

Protože je během úplňku větší chuť na cokoli, zejména na zkoušení nových a zvláštních věcí, nebraňte se novým sexuálním prožitkům či ochutnání exotických jídel. Ovšem pozor na tučné a sladké – tělo v těchto dnech lépe ukládá tuky, tudíž byste při příštím vážení mohly zažít nemilé překvapení.

měsíc

Síla Měsíce

Johanna Paungger a Thomas Poppe

Zaujal vás tento článek a chcete se o vlivu Měsíce na naši krásu a zdraví dozvědět více? Pak si kupte knihu Síla Měsíce, na jejíchž stránkách najdete jednoduché, ale osvědčené rady. Orientační cena 250 Kč.