Na vlastní kůži: Zpevnění pokožky

Krása 28. října 2014

Povolenou kůži na pažích si nemusíte nechat brutálně ořezat, pro zpevnění podkožních vrstev stačí aplikovat tzv. mezonitě pomocí tenké jehly nebo kanyly.

Naše čtenářka Iveta je drobná žena, která celoživotně cvičí a na svůj věk má super štíhlou vytrénovanou postavu. K tomu našla zalíbení ve vacushape a pravidelně posiluje. Jediné, co ji posledních pár let trápilo, byla povislá kůže na vnitřní straně paží, která se „vycvičit“ nedá.

zákrok 1

Lékařka zakreslila na vnitřních stranách paží místa, která bude nutné zpevnit.

foto:

K ČEMU DOJDE PO APLIKACI MEZONITÍ?

  • K rychlé stimulaci tvorby kolagenu a k vytvoření 3D sítě kolagenních vláken, jakési zpevňující kolagenové „kostry“, která v pokožce zůstává i po vstřebání a rozložení nití. Díky ní v místě aplikace mezonití přetrvává zpevnění pojivové tkáně a dochází ke „zvedání“ povadlé tkáně. Hypoalergenní mezonitě se během 6 až 8 měsíců zcela bezpečně rozloží, ale následné vypnutí tkání přetrvá až 2 roky.

„Konzultovala jsem tento problém s několika lékaři, dokonce jsem se rozhodla pro invazivní metodu, ale když mi pan doktor ukázal, jaké jizvy mi po zákroku zůstanou, z ordinace jsem bleskurychle zmizela. Pak jsem se doslechla o možnosti aplikace mezonití, které prý dokážou vypnout jakoukoli tkáň, třeba i zpevnit kůži po předchozí liposukci nebo výrazném zhubnutí. V tu chvíli jsem začala sbírat veškeré dostupné informace a na doporučení známých jsem se objednala na kliniku.

zákrok 2

Díky aplikaci znecitlivujícího krému proběhl celý zákrok bezbolestně.

foto:

Nejdříve jsem podstoupila úvodní vyšetření u lékařky, která mi podrobně vysvětlila, jak bude zákrok probíhat. Byla jsem celkem napjatá, zda mi metodu vůbec doporučí, ale dozvěděla jsem se, že jsem ideální adept. V tu chvíli mě to dokonce potěšilo. Domluvily jsme si termín a já se nemohla dočkat, až budu mít proceduru za sebou.

zákrok

Při kontrole zhruba 14 dní po zákroku byla vidět spokojenost na obou stranách. Modřinky zmizely a Iveta se začala těšit, jak si užije léto v tílku.

foto:

Lékařka mi nejdříve zakreslila na pažích místa, kde bude potřeba mezonitě aplikovat do tkáně, a pak pomocí krému znecitlivěla pokožku. Musím přiznat, že by se ve mně krve nedořezal a podvědomě jsem se třásla, ale nejvíce nepříjemné nebyly vpichy, ale poloha rukou za hlavou.“

zákrok

Stav před (vlevo) a po (vpravo) zákroku.

foto: