Záchranka pro vaše vlasy

Krása 25. září 2014

Slunce, vlhko, sůl, chlór... Letní zátěž vaší hřívě neprospěla. Podívejte se, jak jí teď, na podzim, dopřát potřebnou péči a povzbuzení.

PŘÍMO NA CÍL

Kdyby mohly mluvit, nejvíc by si na horko, vítr a koupání stěžovaly konečky. Ale i pohledem a dotekem odhalíte, že jsou tenčí, suché, štěpí se a lámou. Každý kadeřník vám doporučí zástřih. Pravdou je, že když se vzdáte aspoň několika milimetrů, účes viditelně ožije. Jestli se do záchrany chcete pustit doma, nůžky potřebovat nebudete.

Do konečků se z vlasových váčků těžko dopravuje výživa, tak ji musíte obstarat zvenku samy. Účinný koktejl už vám namíchali výrobci, stačí si jen vybrat způsob, jak ho vlasům předáte. Na vlasy delší a jemné se hodí nesmývatelné spreje, které pramínky nezatíží. Větší škody a barvené vlasy ošetřete krémovými séry s intenzivnějším a uhlazujícím účinkem.

JAK NA TO:

Největší efekt má dokonalé pokrytí. Nesmývací péči použijte na konečky už před mytím vlasů jako prevenci vysušování. Po umytí ji znovu aplikujte buď do prosušených vlasů před upravováním, usnadníte si rozčesávání a také je ochráníte před horkem fénu nebo kulmy. Nebo si ji nechte jako poslední krok stylingu. Konečky se vyživí, uhladí a budou chráněny před dalším poškozováním. Pokud ucítíte, že se znovu vysušují, obnovte vrstvu péče podle potřeby, buď ráno, nebo večer.

vlasy

Regenerační sérum Repair & Care Lavera, 175 Kč: péče bio avokádového oleje, výtažků z makadamových oříšků, keratinu a hojivý extrakt z biorůže

vlasy

Sérum ve spreji Split Ends Rescue Dove, 142 Kč: obsahuje kladné a záporné částice, které pracují jako magnet a spojí roztřepené části vlasu znovu k sobě

DO HLOUBKY

Když chcete vylepšit kondici vlasů, musíte jim buď dopřát lepší péči, nebo k té stávající něco přidat. Obvyklý šampon vyměňte za regenerační nebo k němu připojte výživný kondicionér po každém umytí. Stačí ho troška asi jako polévková lžíce, vmasírujte ho jen do délek, když ho dáte ke kořínkům, vlasy se zbytečně zatíží.

Také se vyplatí koupit si vlasovou masku a naordinovat ji pramínkům aspoň jednou týdně. Jestli máte vlasy vlnité nebo dlouhé či barvené, udělejte jim intenzivní kúru a používejte masku po každém umytí alespoň 7x za sebou.

JAK NA TO:

Maximum si vlasy z pečující masky vezmou, když je před nanesením lehce vysušíte. Stačí je na chvilku zamotat do ručníku. Je to logické, do mokré houby se vsákne méně tekutiny než do suché. Masku do pramínků vmasírujte, a aby se pokryl celý povrch, můžete je pročesat.

Pronikání látek do vlasu posílí teplo, hlavu přikryjte igelitem a zatočte do turbanu z nahřátého ručníku na 15-20 minut. Opláchněte vlažnou vodou.

vlasy

Osvěžující maska Avon Naturals, 99 Kč: přírodní výtažek z černé ředkve a cedru vlasy hydratuje i posiluje. Usnadňuje rozčesávání.

vlasy

Kondicionér Essence Ultime Omega Repair, 160 Kč: bohaté složení vyvinuté pro oslabené vlasy proniká do hloubky a vrací jim zdraví a lesk

TIP: UNIVERZÁLNÍ PÉČE

vlasy

Zkuste: Řadu Hydrasource Biolage Matrix, od 249 Kč, koupíte v salonech

Jestli si nechcete lámat hlavu tím, jak moc jsou vaše vlasy poškozené a čím je vylepšit, sáhněte po hydratační kosmetické řadě. Z péče o pokožku už určitě znáte úžasný efekt aloe vera. Stejně skvěle se umí postarat o vlasy, jejich závlahu vylepší až 15x. Ucítíte to už při mytí, ale nevynechávejte kondicionér ani masku, aby se efekt znásobil. Hydratace se projeví už po prvním použití, pramínky jsou hebké a lesklé. Mimochodem, víte, že hydratované vlasy méně krepatí?