Dopřejte si očistu v podobě přírodní kosmetiky

Krása 26. února 2018

Komerční sdělení - Je vaše pleť citlivá na vysoký obsah chemie v běžné kosmetice? Potom právě pro vás může být přírodní kosmetika tím nejlepším řešením.

Přírodní kosmetika je v současnosti stále více vyhledávaná. Oproti běžné kosmetice totiž obsahuje výrazně méně syntetických látek a převažují v ní látky přírodní. Je obvykle dobře snášená i citlivou pletí a je šetrná k lidskému organismu i k životnímu prostředí. Důležité je neplést si přírodní kosmetiku s bio kosmetikou, která je chemie a konzervantů zbavená zcela a v důsledku toho má kratší dobu trvanlivosti. Přírodní kosmetika tak představuje ideální kompromis mezi přírodní kvalitou a výdrží.

Dopřejte si očistu v podobě přírodní kosmetiky

Vyzkoušejte šampon bez silikonů

Pokud toužíte po zdravých a krásných vlasech, to nejlepší co pro ně můžete udělat je pořídit si přírodní šampon. Běžné šampony totiž obsahují silikony, které postupně obalují vlas a zabraňují tak vlasům přijímat výživu z kondicionéru nebo jiných pečujících přípravků. Vlasy navíc kvůli silikonům vypadají mastně a jsou tvrdé na dotek.

Další častou látkou, která se v běžných šamponech objevuje jsou sulfáty, které podporují pěnění šamponu. Mnoho lidí si myslí, že čím více šampon pění, tím je více účinný, což je ovšem mýtus. Sulfáty naopak narušují ochrannou bariéru vlasové pokožky a dráždí oči. Oproti tomu přírodní šampony se vyznačují vysokým podílem přírodních složek s minimem konzervačních látek, díky čemuž jsou vhodné i pro lidi s citlivou pokožkou. Používáním přírodního šamponu docílíte vyživených a zdravých vlasů a obnovíte ztracenou rovnováhu vlasové pokožky.

Dejte šanci přírodnímu deodorantu

Vhodnost používání deodorantů na chemické bázi je stále více diskutovaným tématem. Běžné deodoranty totiž obsahují celou řadu škodlivých látek, které se přes pokožku v podpaží dostávají do těla. Nejčastěji se jedná o hliník, parabeny, syntetické vonné látky, barviva nebo alkohol. Častý kontakt s těmito látkami je škodlivý pro naše zdraví a také nevhodný pro citlivou pleť. V důsledku toho ženy často trápí různé vyrážky, ekzémy nebo zarudnutí v oblasti podpaží.

Daleko vhodnější variantou je proto přírodní deodorant, který má složení postavené na rostlinných výtažcích nebo minerálech. Přírodní deodoranty navíc oproti běžným deodorantům nezabraňují přirozenému procesu pocení a mají antimikrobiální složky, které zabraňují množení bakterií způsobujících pach potu. Jejich svěží vůně bez problémů vydrží i několik hodin.

Dopřejte si očistu v podobě přírodní kosmetiky

Citlivé pleti vyhovují přírodní opalovací krémy

Většina běžně dostupných opalovacích krémů obsahuje vysoké množství hliníku, parabenů a chemických filtrů, které se vstřebávají do pokožky a postupem času se usazují v těle. Velká část lidí je navíc na chemické filtry alergická a jejich citlivá pleť proto dostává v létě opravdu zabrat. Vhodným řešení je proto přírodní opalovací krém, který dokáže zajistit stejně spolehlivou ochranu před UV zářením jako běžný opalovací krém a jako bonus navíc o pokožku intenzivně pečuje.

Přírodní opalovací krémy často využívají tzv. minerální filtry, což jsou přírodní minerální pigmenty rozemleté na jemný prach, který zůstává pouze na povrchu pokožky a spolehlivě odráží UV paprsky. Složení přírodních opalovacích krémů je také bohaté na rostlinné výtažky, přírodní antioxidační látky a oleje, které poskytují pleti výživu a potřebnou hydrataci.