Udělejte něco pro sebe a vyražte do lázní

Krása 14. ledna 2019

Lázně již dávno nejsou jen destinací pro ubytované v rámci příspěvkové péče a nebo movité seniory. Naopak se stále častěji stávají místem, které si vybírají lidé pro aktivní i odpočinkovou dovolenou. A jsou pro všechny!

Mnoho lázeňských hotelů a resortů otevírá dokořán své brány rodinách s dětmi, unaveným manažerům i skupinám přátel. Ať už si chcete užít odpočinek jen ve dvou a nebo třeba parádní dámskou jízdu je rozhodně z čeho vybírat.

Lázeňský trojúhelník - nemůžete šlápnout vedle

Karlovy Vary, Mariánské a Františkovy Lázně jsou nejznámější a nejnavštěvovanější lázeňskou trojicí měst v České republice. K léčbě se zde používá voda ze zdejších minerálních pramenů a vřídel. Vyvěrá jich zde více než 100, ale jen ty nejvydatnější jsou přivedeny přímo na kolonád a do hotelů. Kromě koupelí je vhodné doplňovat v průběhu pobytu zahrnout i pitnou kúrou. I pokud jedete do lázní si jen tak odpočinout může být hledání a ochutnávání pramenů velkou zábavou. Navíc si můžete odvézt i stylový lázeňský pohárek jako suvenýr.

Udělejte něco pro sebe a vyražte do lázní

Léčí se zde nejvíce choroby pohybového aparátu, nemoci ledvin a močového ústrojí, dýchacích cest a nebo třeba gynekologická onemocnění.

Nachází se zde mnoho hotelů a lázeňských penzionů, které poskytují wellness i léčebné procedury. Určitě si z místní nabídky vyberete, Ať už si sem pojedete jen zalenošit a nebo i udělat něco pro své zdraví.

Udělejte něco pro sebe a vyražte do lázní

Lázně Lednice - lázně, víno, zpěv

Město Lednice je jedním z nejkrásnějších na Moravě. Společně s nedalekými Valticemi tvoří unikátní Lednicko-valtický areál, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Místní klimatické podmínky a rovinatá krajina s rozsáhlými vihorady je ideální destinací pro jarní nebo letní dovolenou. Na podzim se zase přímo nabízí možnost ukrýt se před nepříznivým počasím se sklenkou dobrého vína do některého z místních sklípků a vychutnat si ho třeba za doprovodu cimbálové muziky.

Lednice

Pobyt zde se nechá spojit i s wellness ve Spa Resortu Lednice. Tento hotel poskytuje komplexní lázeňskou a spa péči na vysoké úrovni. Pomocí jodobromové minerální vody se zde léčí problémy pohybového i oběhového aparátu. Kromě léčivých procedur, lze ale využít i lázně pouze rekreačně a užít si třeba tibetskou masáž vonnými měšci a nebo profesionální kosmetické ošetření pleti.

Udělejte něco pro sebe a vyražte do lázní

Uznejte, že užívat si wellness se sklenkou vína v ruce, nezní vůbec špatně.

Nabídku ubytování i v jiných lázeňských lokalitách najdete na Spa.cz.