Očima muže: Ženy míří k cíli prostě jinudy

Láska a vztahy 18. prosince 2012

Šel jsem nedávno ulicí s jednou známou, docela jsem spěchal na schůzku a ona to věděla.

K metru to nebylo daleko, ne víc než deset minut jejím tempem. „Jéé, počkej, tady maj kouzelný boty,“ přilepila se najednou k výloze. Dovnitř naštěstí nešla. „Podívej na ty talíře,“ zaznělo u druhé výlohy. Další skrývala roztomilé čepice a čtvrtá rozkošné doplňky do bytu. Není třeba tipovat, jestli jsem schůzku stihnul...

výloha

Pro ženu výloha rovná se lákadlo.

zdroj: www.thinkstock.cz

Vzpomněl jsem si při tom několikerém čekání opodál výloh, jak jsem byl jindy s jinou známou na nákupu. Věděla přesně, co potřebuje, odhadoval jsem pohyb mezi regály tak na dvacet minut.

Ten obchoďák jsem znal a úplně jsem v hlavě viděl optimální trasu. Odcházeli jsme za hodinu, prošli všechny sektory a zastavovali se i u věcí, které nikdo z nás nechtěl.

Zvláštní vlastnost vás, žen. Chlap má cíl a jde po něm. Co je vlevo vpravo, to ho nezajímá. Jo, jiná věc je, když bloumá bez zadaného cíle či úkolu. To se pak stává ženou.

Protože u ní je, jak jsem pochopil, i chůze za konkrétním cílem plná abstraktního bloumání. Pravda, zase má přehled o každé výloze a každém regálu.

Nejlepší bylo, že když jsem na tuhle vlastnost při tom nákupu upozornil, dostalo se mi odpovědi „Prosím tě, vždyť jsem se nikam nekoukala, abych nezdržovala.“ Tak tohle „nekoukání“ mě stálo skoro dvě hodiny.

Černý

Souhlasíte s tímto „mužským“ názorem na nákupy? Nebo máte pocit, že opravdu někdy u výlohy „okouníme“ déle, než je zdrávo? Napište nám svůj názor do diskuze pod článkem!