OKEM EVY: pěkný kozy pod pěkným sklem

Láska a vztahy 27. srpna 2012

Byla jsem poprvé na mamografu. Vyděšená k nedýchání, co tam doktoři případně najdou, a že to bude děsně bolet, jak jsem tak slyšela od kamarádek, co tam už byly.

No zkrátím to: nenašli nic blbého a nebolelo to. Ale bylo to fakt divný. Nacpou vás do pevného objetí s něčím jako rentgen a nacpou prsa jedno po druhým na sklo. A pak sjede ještě další kus skla a připlácne vaše sexuální poklady do podoby toustu.

Teda já mám prsa malý, jak to asi musí vypadat, když má někdo velký a ještě visací? Prsa se v té chvíli stanou kusem masa, víceméně cizího, rozhodně ne objektem, po kterém se podívá každý chlap, jak zedník, tak profesor.

Vždyť i můj oduševnělý manžel učí své zahraniční kamarády dvěma základním českým frázím: „drž hubu, vole“ a „pěkný kozy“.

Tak pěkný kozy to v tu chvíli rozhodně nebyly. To zas až pak, když jsem je v kabince nacpala do push-upky a trička, aby si na ulici užily jiný druh zájmu než prosvěcování a popisování ze všech stran.

Ale od včerejška k nim mám trochu jiný vztah než předtím, najednou mi připadají zranitelnější, chudinky. A taky se dívám na jiné ženy a říkám si, jak by ty jejich asi vypadaly připlácnuté jako chlebíček. A řekla bych, že každého muže by asi přešla chuť na nějaké radovánky, kdyby je takhle viděl.

Mám otázku pro ženy: Byly jste taky na mamografu? A jak jste se cítily?