OKEM EVY: proč se tak vztekáte nad Prague Pride?

Láska a vztahy 29. srpna 2012

A to by mě vážně zajímalo, proč se minule čtenáři tak vehementně rozčilovali, když jsem psala o Prague Pride. Prý že tomu vůbec nerozumím a ať radši „dělám do včel“.

To bych upřímně chtěla vědět, čemu že přesně nerozumím a jestli se ozvala potrefená husa...

Že by jim vadilo, jak to téma beru zlehka? No já se tak nějak snažím všechno v životě brát zlehka, i když to je vážná věc. Nějak se s tím člověku žije líp. Ale vážně mi nejde na rozum, čím jsem jim tak hnula žlučí.

Že jsem nenapsala děsně rozsáhlý článek, vybavený obsáhlým poznámkovým aparátem, o kulturní hloubce festivalu a vlivu sexuální orientace třeba na výtvarné cítění filmových tvůrců v Latinské Americe? No jo, ono to mít vliv bude, ale fakt jsou od toho jiní znalci, aby to posoudili.

Taky bych mohla psát o utlačovaných lidských právech v ledasjaké pěkné zemi na téhle planetě. Akorát že tohle není věstník Amnesty International, jenom sexuální sloupek.

Nebo že by je rozčílilo, že se heterosexuální autorka cpe do věcí, co sama nezažila? No, ehm, třeba i zažila, ale jak už jsem řekla, od přírody to nebylo.

Já už fakt nevím. Aha, možná že jsem zmínila prezidentovo jméno v takové citlivé souvislosti, co vyvolává debaty. No on si myslí, co chce, a já si taky myslím, co chci. O Evropské unii, vztahu k Rusku, globálním oteplení, a taky lidském oteplení. Jestli jeho to štve, tak mě ne.

Na druhou stranu z toho ale nebudu dělat drama, ostatně moje lesbické kamarádky z toho taky drama nedělají. Žijou si spolu, jak chtějí, a v duhovém tričku nikam vyřvávat nechodí. Ale jak říkám, ať si každý žije, jak nejlíp umí.

Nebo ne? Co si o tom myslíte? Co vás tak děsně rozčiluje na mém názoru?