ONA a ON: Co je v domě, není pro mě?

Láska a vztahy 31. srpna 2012

Jak vidí „osvědčené pravdy“ obyvatel Marsu a jak kráska z Venuše? Mohou se vůbec ti dva shodnout, třeba co se týče partnerských vztahů na pracovišti?

Dagmar Školoudová 5

Adam Sklenička

Vizitka Lenky Holotíkové (46):

Že by se tím vysvětlovalo, jak od chvíle, kdy spolu dva bydlí, začnou na sobě vidět ledacos, co na dálku přehlídli? No dobře, spíš půjde o vztahy na pracovišti. Jenže to přísloví bude dost staré a mnogo ljet tomu nazád asi nebývalo moc mužů a žen na stejném pracovním místě. Jako že si pán nemá začínat nic se služtičkou? Nebo princezna se zahradníkem? Ale to dopadlo dobře, ne?

Já měla jednou vztah na pracovišti se svým podřízeným, byl dokonce mladší o pár let, a bylo to taky úžasné. Teda dokud to trvalo. Pak, když jsme se rozešli, jsem musela být statečná holka, která předstírá, že jí vůbec nevadí se s ním každý den potkávat. Vadilo.

Asi jen málokterý vztah v zaměstnání dopadne významně dobře, i kdyby to nebyl z žádné strany mimomanželský úlet. Však taky některé eticky náročnější firmy žádají po nově vzniklých milostně-pracovních dvojicích, aby jeden firmu opustil.

Jenže na druhou stranu, počet míst, kde se potkají svobodné (!) ženy se svobodnými (!) muži, se zásadně omezil. Kde se dneska s někým seznámíte? Na internetu nebo právě v práci… Jen je dobré si uvědomit, co to může přinést.

Dagmar Školoudová podpis do čtverce

Momentky Monicy Bellucci

Tak prý si nemáme nic začínat se sousedy ani s kolegy. A to jako proč? Zasáhne snad dům blesk či majitel firmy zkrachuje? Budou se kvůli tomu pořádat domovní schůze, nebo si ty dva vezmou v práci na paškál odbory?

Jasně – je nemálo případů, kdy románek na pracovišti ochromil ty dva natolik, že práce šla zcela stranou. Ovšem stejně tak to jinou dvojici nakoplo tak, že za půl dne zvládli tolik, co jiní za dny dva, aby na sebe měli víc času.

Ano, románek v zaměstnání hrozí problémy. Oddávat se v místnosti pro uklízečky hrátkám, když za hodinu mají být připravené podklady pro jednání, je na vyhazov. A riziko, že když se ti dva rozejdou, budou si dělat naschvály a týmová práce se stane fikcí, tu skutečně je. A co teprve, když jde o vztah podřízené a nadřízené osoby!

Ale svázat to kvůli tomu preventivně nějakým zákonem? Navíc v současné, totálně upachtěné době, kdy spousta lidí má na seznámení jen tu práci a maximálně ještě cestu do ní a zpět?

Prostě – budujte si vztahy kdekoli, ať už celoživotní, nebo jen chvilkové, a na přísloví se vykašlete. S jedním ale počítejte – románek na pracovišti prakticky nemáte šanci zatajit. Máte-li důvody k tajnostem, infiltrujte se raději do sousedního domu.

podpis adam černý

práce muž žena

Vztahy na pracovišti nedopadají většinou dobře. Je vhodné si to uvědomit.

zdroj: www.thinkstock.cz

Dagmar Školoudová 5

Dagmar Školoudová celý dospělý život strávila prací v médiích - naposledy jako šéfredaktorka tištěné Vlasty před odchodem na mateřskou dovolenou. Teď jí čas zabírá samozřejmě především roční chlapeček, ale každou volnou chvilku tráví u notebooku psaním pro Vlastu webovou - třeba v pražském parku Stromovka u kočárku. Občas by si taky ráda přečetla nějakou knihu, ale musí si momentálně nechat zajít chuť.

Adam Sklenička

Adam Sklenička se v mediálních vodách pohybuje od střední školy. Má rád komunikaci a samotu. I z toho vyplývá, že zbožňuje paradoxy. Miluje film, pro vlastní zábavu si i sám občas něco natočí. Když nekouká na filmy, čte. Když nekouká na filmy nebo nečte, někde jezdí a chodí. Zvláštní oblibu má v Krušných horách. Rád fotí. Nerad se fotí. Vadí mu, že všechno výše uvedené prostě nejde stihnout.