Očima muže: Dámy, nedomýšlejte

Láska a vztahy 27. ledna 2013

Fantazie je důležitá, bez ní by byl svět šedivý, nevznikla by spousta filmů, nebyly by napsány knihy, řada vynálezů by nespatřila svět. Té ženské ale vážně nerozumím.

Mluvím o domýšlení významů, spojování do souvislostí, vytváření nové reality z nevinných poznámek. Tenhle talent mají jenom ženy (když ho má muž, je podle mě nemocný).

„Miláčku, ta polévka je vynikající, koření je v ní tak akorát,“ řekne chlap. Asi ne dlouho v trvalejším partnerském svazku, jinak by věděl, že v podobných případech se vyjadřujeme holými, stručnými větami, bez doplňujících informací.

Protože co jinak nastane? „Chceš říct, že je přesolená?!“ I začne se muž bránit, že to přece vůbec neřekl, že naopak prohlásil, že je akorát.

„Hele, jestli narážíš na to, jak mi předloni ujela ruka s chilli, tak to bylo jen jednou!“ zazní z ženiných úst. Chlap vytřeští oči a začíná tušit, že debata nebude krátká.

muži 2

„Ten osolenej čaj už mi laskavě nepředhazuj. Jako by se to tobě nikdy nestalo!“

zdroj: www.thinkstock.cz

My muži se orientujeme v jasných formulacích a jiné významy jim nedáváme. Ženy ne že by to dělaly bez přestání, ale jsou toho schopny.

Takže, milé dámy: dotaz „Kdy tam budem?“ neznamená, že jezdíte pomalu. Věta „Ty šaty ti sluší, šel by k nim pásek“ neznamená, že vám nesluší a jen doplněk to zakryje. Otázka „Koupila jsi paštiku?“ nenaznačuje, že se jen válíte a nic neděláte.

Přiznávám, že tenhle druh fantazie, umožňující propojovat nepropojitelné, mě dráždí, ale i fascinuje. Jen přemýšlím, jak by šel prakticky využít.

Černý

Také se vám zdá, že ženy si občas domýšlí nedomyslitelné? Nebo v mužských tvrzeních opravdu bývá často něco „zakódovaného“? Řekněte nám svůj názor v diskuzi pod článkem.