Okem Evy: Holit, nebo neholit, od rozkroku dolů?

Láska a vztahy 8. ledna 2013

Když jsem si před sedmadvaceti lety (jéžišmarjá!) začala holit nohy, moje matka nechápavě kroutila hlavou. Ne nad tím, že jsem se pořezala a byla olepená náplastí jak válečník, ale proč to proboha dělám.

Ona totiž neměla problém sehnat chlapa, i když měla nohy jako medvědice. Teda olysalá medvědice, na rozdíl ode mě. Jenže od té doby patří oholenost nohou k naprosté hygienické normě, takže na tom firmy vyrábějící gely, pěny, strhávadla a holítka vydělávají majlant. Jde to tak daleko, že jsem nervózní z toho, že nemám nohy dokonale bez chloupku, a nervózní tak, že svému choti odmítám sex, než se zase ochlupení zbavím.

Ale nepřiznám se k tomu, co mi tak vadí, takže to k souladu rozhodně nepřispívá. A tak mě napadlo, jestli to není na hlavu postavené. Opravdu je holení nohou tak nutné, abychom byly přitažlivé? Nebo je to muži, který prostě chce rychlý sex, vlastně úplně jedno?

Nemám asi dobrou zprávu pro ty, které to věčné škubání a holení stejně jako mě obtěžuje, zdržuje a nudí. Muži to fakt chtějí, aspoň podle mého průzkumu mezi kamarády.

Když jsem se ptala, jestli když vidí na ulici hezkou ženskou v krátké sukni, která by stála za bližší seznámení, zkoumají, jestli má oholené nohy, odpověděli všichni stejně. Prý na deset metrů to není vidět, ale když přijdou blíž, tak ano. A kdyby šlo vážně o pokus se seznámit, tak oholené nohy jsou kritérium.

holení

Opravdu jsou oholené nohy přitažlivější?

zdroj: www.thinkstock.cz

Protože hladké jsou přitažlivější a taky péče o sebe dává najevo, jaká žena je celkově. Nic se sice nemá přehánět, ale důležité to pro muže je. Pak jsem se ptala, jestli by jim neoholené nohy vadily při náhodném sexu na jednu noc. Jeden se zapřísahal, že nic takového v životě nezkusil, takže neví.

Ale další tvrdili, že by museli být hodně opilí, aby neoholené nohy nevnímali. Ne že by si sex úplně odepřeli, ale asi by to jednou nocí definitivně skončilo.

Ach jo, výrobci holítek a pěn se můžou radovat. Jdu do sprchy, abychom manželský sex déle neodkládali.

Co si o tom myslíte vy? Jste-li žena, a chlupatá, baví vás se holit? A jestli jste muž, vnímáte oholenost končetin?

podpis eva černý