OKEM ADAMA: Pište nákupní seznamy pořádně

Láska a vztahy 3. února 2017

Milé dámy. Jak známo, nakupovat věci denní potřeby je pro nás očistec. Ale když už to martyrium podstoupíme, vybavte nás prosím kvalitním soupisem.

Ať si kdo chce co chce říká, ať si slečna Emancipace řve a nadává, rozdíly mezi ženami a muži byly, jsou a budou. V mnoha věcech se tyto dvě bytosti mohou tolerovat, ale nikdy se zcela nepochopí. Třeba v nakupovacích seznamech.

Všimly jste si někdy, kolik je v obchodních centrech chlapů s mobilem u ucha? Kdepak, nejsou tak hrozně zaměstnaní, jen mají na druhém konci bezdrátu svou drahou polovičku a konzultují s ní seznam, kterým je na nákup vybavila. Vaše nákupní seznamy jsou totiž, milé dámy, naprosto nepoužitelné!

Je to pro chlapa strašný pocit, když koukne v obchoďáku na lísteček a vidí „lak na vlasy“. Jenže stojí před dvacet metrů dlouhým, pětipatrovým regálem, nacpaným právě a jen laky na vlasy, hladí si svou pleš, která žádnou polituru už řadu let nepotřebuje, a nechápe.

Marně si snaží vzpomenout na to, která z těch třiceti věcí v koupelně je lak a jak vypadá, netuší, jaké máte vlasy, a rozhodně nekoupí ten na vlasy poškozené, aby vás neurazil. A tak vezme mobil a volá.

Stejně dopadne u laku na nehty, kondicionéru, gelu na praní či u položek „nějaký jogurt“ nebo „pěkné maso na polévku“.

Někdy si už myslím, že to děláte schválně. Abyste měly veselé příhody na setkání s kamarádkami. Úplně to slyším - „Představ si, tak jsem toho svého poslala na nákup, všechno jsem mu polopaticky napsala, a víš, co mi přinesl?!“

Nejhorší na tom je, že jste naprosto nepoučitelné. Po každém nákupu můžeme žádat, prosit, žebronit, aby ten další seznam byl už, prokristapána, pořádně napsaný. Jasně, že nebude.

Copak ten klasický, papírový, ten se dá prokonzultovat předem, ale co s těmi poslanými jako sms na mobil?

Jen si představte samy sebe, jak jdete nakoupit a na seznamu od nás máte napsáno „harddisk“. Nic víc, jen to jedno slovo. Jsem moc zvědavý, co přinesete!

A TAK VÁS, MILÉ DÁMY, PROSÍM:

Seznam vždy pište pečlivě a přesně.

Pokud je to možné, přihoďte vypotřebovaný flakon či sprej.

A připravte rovnou i alternativu, kdyby ten druh nebyl k mání.

Nepoužívejte slova „něco,“ „nějaký,“ „pár“ či „kousek.“ Pište vždy počet či váhu.

podpis adam černý

A hlavně – když už jsme s vaším seznamem na nákupu, buďte u mobilu a nekrafejte s přítelkyněmi!