Vypočtěte si svoje tajemné číslo erotické svůdnosti!

Láska a vztahy 6. dubna 2017

Slavné sexuální bohyně mají jedno společné, i když na první pohled vypadají úplně jinak.

To něco je kouzelný poměr pasu a boků, prozrazuje sexuoložka Laura Janáčková. „Obecně muži preferují ženy s průměrnou hmotností a s typickým ženským poměrem mezi pasem a boky, který také souvisí s plodností. Tento, asi po věku hned druhý nejdůležitější výběrový faktor, se označuje jako WHR - waist-hip ratio,“ říká sexuoložka s tím, že muž tak navíc na první pohled odhaluje, jestli vyhlédnutá žena není těhotná. Vždyť právě během těhotenství se poměr pasu a boků dramaticky mění.

„U prepubertálních dívek, u nichž se ještě boky nezaoblily, je tento poměr větší, přibližně 0,85, u dívek postpubertálních a u mladých žen se snižuje asi na 0,75, a poté se znovu zvyšuje u žen starších, u nichž se pas zvětšuje, na 0,85 a více,“ vypočítává sexuoložka. A jaký je ideální poměr? 0,67.

sofia loren

Na klasické krásce Sophii Loren vidíte ten správný poměr pasu a boků, který zaručuje erotickou přitažlivost.

foto:
těhotná

Z poměru pasu a boků může muž na první pohled zjistit, že tato žena není volná pro plození potomků.

zdroj: www.thinkstock.cz

Obecně přitom platí, že čím je WHR vyšší, tím nižší je atraktivita a současně i plodnost ženy: ženy s úzkými boky a ženy obézní jsou méně plodné. Muži mají tuto informaci geneticky vývojově zakódovanou, i když jinak se podle módy vkus na ženy mění. Někdy jsou v módě hubenice, jindy oplácané, někdy malá, jindy velká ňadra. Ten správný poměr zaručovaly v 19. století například korzety – takže dneska si taky můžete pomoct něčím takovým. A schválně si prohlédněte fotky slavných krasavic, ať už je to baculatá Marilyn Monroe, nebo chlapecká Kate Moss, ten správný poměr pas-boky tam najdete. I současné supermodelky mají WHR přibližně 0,66 až 0,7, a to přesto, že jiné kulturně podmíněné standardy ženské krásy se mění.

A co ještě na muže funguje, protože to mají geneticky zakódováno?

  • Dlouhé lesklé vlasy, protože symbolizují zdraví a tedy plodnost.
  • Krásná svěží pleť, protože symbolizuje mládí a zdraví.
  • Červené plné rty – opět znak zdraví.
  • Velké oči – znak dívky, která právě dospěla a může se rozmnožovat.

Léto je skvělá příležitost předvést své míry! A dokonce díky nim a taky svému osobnímu kouzlu vyhrát báječné ceny. Právě se totiž hlasuje v unikátní soutěži Žena léta 2012. Klikněte na www.zenaleta.vlasta.cz.