Fejeton: Otci jsem našla ve skříni něco, co jsem tam rozhodně nečekala

Láska a vztahy 30. října 2018

To by mě zajímalo, jestli mi někdy přestane vadit, že jsem nedávno našla ve skříni svého otce vibrátor. Neprohrabávala jsem mu soukromí, jen jsem nevěděla, kam dává vyžehlené kapesníky. A jeho zase asi nenapadlo, že by se návštěva mohla dovnitř podívat.

Je mi dávno přes čtyřicet, jemu je sedmašedesát, oba máme už na tohle všechno dávno správný věk. S mojí matkou jsou navíc už léta rozvedení, žije s přítelkyní a může si s ní dělat, co chce.

Ale stejně byla moje reakce dramatická: ježíšmarjá, co jsem to viděla!? Okamžitě jsem zatoužila ten okamžik pravdy navždy smazat z hlavy, protože jsem si byla jistá, že na něj ve skutečnosti nikdy nezapomenu.

A že vždycky, když budu s tátou mluvit třeba telefonem, vzpomenu si na tu plastikovou věc ve skříni a budu dobře vědět, co se s ní dělá.

Taky to přináší další otázky: znamená to, že otec už nemá erekci, tedy má cévní problémy a zaděláno na infarkt a měla bych se tím zabývat? A jak se ho asi mám zeptat – tati, na cos potřeboval ten vibrátor? Měli ho ve slevě? Třeba to ale jenom znamená, že si chtěli s přítelkyní zpestřit intimní hrátky, a po tom je mi houby.

V každém případě je to v mém věku šokující zjištění. Ne to, že můj otec má nějaký sexuální život, ale to, jak si to odmítám přiznat.

Můj muž má skoro pubertální děti z předchozího manželství, a když se nám narodilo naše společné, bylo jasné, že „to“ děláme. Co si o tom myslí ti dva puberťáci? Možná si to taky odmítají připustit a radši by věřili, že mimina nosí čáp.

Co si vy ve svém věku myslíte o sexu svých rodičů?