Sportovní elegance: Z fitka na chodník

Trend druhý Sportovní elegance Pavel Hejný
Pavel Hejný
Móda 27. února 2012

Jste-li vyznavačkou ležérního stylu, přichází vaše sezona. V módě se totiž více než kdy jindy odráží hravý sportovní duch.

Letos se s barvičkami opravdu roztrhl pytel. Stačí zajít do libovolného obchodního centra a zjistíte, že nejde o výkřik do tmy z pera extravagantního módního guru, ale tvrdou, a přitom veselou realitu.

Samozřejmě, pokud vás barvy nelákají a držíte se striktně černé nebo přírodních odstínů, nikdo vás nemůže nutit změnit názor a styl. Ale za drobnou zkoušku by to stálo!

Vylaďte si kombinaci

A jak tento trend vypadá v „horké“ praxi? Kontrastní velké plochy jsou předěleny barevnými pruhy a lampasy. Oblečení na způsob fitness dresů se nosí nejen do fitka a na hřiště, ale klidně i do práce.

Pokud dokážete vhodně zkombinovat jednotlivé kousky, můžete mít pohodlný, a přitom vkusný a barevně sladěný outfit.

Jeho základem by měla být trička a topy z technicky dokonale propracovaných materiálů, které jsou vzdušné, odvádějí pot z povrchu těla a perfektně drží tvar.

K nim můžete obléknout (samozřejmě skvěle padnoucí) džíny, plátěné kalhoty, ale také bavlněné sukně, čímž oblečení à la dres bezvadně odlehčíte. Overaly a strečové šaty by neměly zůstat pozadu.

A pokud si ke sportovnímu outfitu obujete boty na jehlovém podpatku – v čistém provedení a bez zbytečných příkras – dostane váš styl absolutně ženský rozměr.

Takže rychle do fitka a pak vzhůru do ruchu velkoměsta. Krásná a svěží jako vždy.