Váš hrudník: Co je malé, to je hezké. Co je větší, je lepší?

Móda 22. září 2017

Nejste spokojená s velikostí či tvarem svých ňader? Vyzkoušejte následující triky pro dokonalý dekolt.

Stejně jako se říká, že i s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo, platí to samé i u obvodu ženského hrudníku.

Například: Jakou velikost podprsenky nosíte? Jste si jistá, že správnou? Právě správně zvolená podprsenka totiž určuje, jak budou ňadra vypadat. Pokud se vám zařezává na ramenou, máte ji zapnutou na poslední háček a stále škrtí, případně vám její zadní část vykukuje nad lem tílka, zcela jistě nosíte podprsenku menší, než byste měla. Podle výzkumu totiž právě tuto chybu dělá nejvíce Češek.

Hrudník po tatínkovi?

I přesto můžete mít košíčky velikosti C. Fakticky!

Jaké prádlo?

Většina žen s malými ňadry automaticky sáhne po podprsence s košíčky A. Pokud ale zvolíte takto malé košíčky, prsa vám spíše zploští a v obvodu vám bude podprsenka volná.

Vyzkoušejte proto třeba místo tradiční 80A, kterou si obvykle kupujete, podprsenku 75B (o číslo menší obvod, o číslo větší košíčky) nebo 70C (o dvě čísla menší obvod, o dvě čísla větší košíčky). Obě by vám měly padnout stejně dobře jako 80A, ale vaše „lentilky pod kobercem“, jak s oblibou říkají někteří muži, promění v „ňadra dmoucí“.

Dobré jsou také push-up podprsenky - favoritem je Miraculous od Victoria’s Secret (koupíte přes internet), která díky speciální vycpávce zvětší poprsí až o dvě čísla. Na pohled sice tato podprsenka vypadá jako dva obří padáky, ale zázraky (ostatně proto se i tak jmenuje – miraculous, tedy zázračná) dělá na počkání.

A další osobní zkušenost: Pokud se rozhodnete pro push-up podprsenku, dávejte si pozor, abyste nenalákala třeba potenciálního partnera -„horňáka“ na bujný hrudník a on pak nebyl zklamaný, až se mu ukážete v pravdivém světle.

Jaké oblečení?

U horních dílů si dávejte pozor na barvy a vzory. Černá sice opticky zeštíhluje, ale ubere vám objem i kolem prsou. Naopak světlé barvy malým ňadrům svědčí.

Stejně tak vám budou svědčit drobné vzory. Vsaďte na kvítky nebo puntíky, nebojte se ani volánků, které lemují top nebo košili, nebo řasení. Naopak jasné NE řekněte velkým vzorům. V těch by vaše ňadra zcela zanikla.

Také střih rozhoduje. Rozlučte se s véčkovými svetříky a tričky, malým prsům lichotí lodičkový nebo kulatý výstřih, a také malý nebo žádný výstřih.

Výborná jsou trika a svetry ke krku, nebo roláky. Čím obtáhnutější top bez výstřihu nosíte, tím plnějším dojmem vaše ňadra působí. To, že nemáte výstřih zepředu, můžete vykompenzovat odvážným výstřihem třeba na zádech.

Pomoci vám může také jednoduchý vizážistický trik. Obrys ňader vystínujte pudrem o dva odstíny tmavším, než je vaše pleť, naopak ňadra samotná a žlábek mezi nimi poprašte světlým pudrem nebo rozjasňovačem.

Příliš štědrá příroda?

Žen nespokojených s příliš velkými ňadry není tolik jako těch méně obdařených, nebo se jim prostě jejich hrudník líbí. Ale i tak řadu z nich trápí, jak velká prsa opticky zmenšit.

Jaké prádlo?

I tady je základem správný výběr prádla. Volte podprsenku pevnou, s kosticemi a širokými ramínky, aby se váha prsou rovnoměrně rozložila a vás časem nebolela záda.

Pokud se vám zdá, že vám lidé více koukají na prsa než do očí, můžete také zkusit minimizéry, tedy podprsenky, které díky svému střihu a speciálnímu tvarujícímu mikrovláknu poprsí zmenší.

Jaké oblečení?

Prsa také opticky redukuje výstřih do „V“ a matné materiály.

Určitě se vyhněte křiklavým barvám, kterými byste na poprsí zbytečně upozornila. A také lesklým látkám.

Čím obtáhnutější top si obléknete, tím víc vynikne plnost vašich ňader. Pokud je opravdu chcete upozadit, oblečte spíše volnou tuniku nebo vzdušný top.

A do společnosti (do práce, do divadla…) nikdy nechoďte bez podprsenky! Opravdu není sexy nechat bradavky prosvítat halenkou.

Důležitější než velikost je tvar

Některé ženy příroda obdařila více, jiné méně. Což je ovšem dobrá zpráva, protože každému muži se také líbí něco jiného.

A další dobrá zpráva: Důležitější než velikost je tvar ňader, a ten můžete ovlivnit třeba správným cvičením. Jděte si zahrát volejbal, zaplavat nebo popadněte doma u seriálu činky a pozvedněte si poprsí i sebevědomí.