Druhá KŮŽE 6x jinak

Móda 1. října 2012

Bundiček do pasu a klasických křiváků se není radno zbavovat. Frčí už léta a jejich design se zas tak moc nemění. Pokud je kůže kvalitní, buďte si jistá, že tenhle nadčasový kousek ještě pár sezon přežije.

Kožené bundičky sluší mladým holkám stejně jako ženám v letech. Nejdůležitější je umět je nosit. A protože jde o kousek, který unese leccos, módní fantazii se meze nekladou. Ať už s džínsy, nebo s tylovou sukní po kotníky, vždycky budete působit mladistvě a trendově.

Zapomeňte ovšem na trapné napodobeniny a především parky sešívané z různobarevných kožených zbytků, které na sklonku devadesátých let zaplavily stánky i některé kamenné prodejny. Dodnes mám tyhle návrhářské skvosty v paměti. Tak tudy rozhodně ne. Prosím!!!

A kudy ano?

Přinášíme vám několik variabilních kombinací, které můžete vytvořit z kousků dostupných v našich obchodech, ať již kamenných, nebo internetových. Zkuste popřemýšlet, zda nemáte nějaký podobný kousek ve skříni. Možná už dlouho nevíte, co s ním, a tak jste na jeho existenci dočista zapomněla.

Říká se, že oblečení, které jste si dvě sezony neoblékla, patří do popelnice nebo dobročinného bazaru. Ale která z nás tak často plení skříně? Stačí jen trocha fantazie a možná se vám se starým dobrým kouskem podaří znovu zazářit.

Elegance sluší

Milujete červenou barvu a víte, že vám opravdu sekne? Pak je vám náš horký tip šitý přímo na míru. Úpletové šaty mají velmi lichotivý střih, který opticky zúží pas a bude vám slušet i ve chvíli, kdy máte nějaké to kilo navíc. Že vás šaty moc neberou? Klidně si k bundičce natáhněte klasické džíny. I kloboučky letos frčí, stejně jako kotníkové semišky v různobarevných variacích. Rozsviťte jednotvárný podzim!

Kožené bundy

*Bunda, Dům módy, info o ceně v obchodě, klobouk, Levi's, 990 Kč, šaty, Bandolera, 3010 Kč, kabelka, Esprit, 2299 Kč, boty, Baťa, 1199 Kč*

zdroj: Vlasta.cz

Punk letí

Jestli ve vás dříme rebelka a vaše rockerské období stále - byť v umírněnější verzi - trvá, nemusíte se své životní filosofie vzdávat. Letos zase letí cvočky, nýty a kování. Otřepané díry na džínách vystřídaly sofistikovanější záplaty, efekt „odrbanosti“ však zůstává. Takže proč si trochu neuletět na dekadentních potiscích?

Kožené bundy

*Bunda, Topshop, 6320 Kč, džíny, Miss Sixty, info o ceně v obchodě, pásek, Levi's, 990 Kč, kabelka, Longchamp, Beltissimo, 12 490 Kč, boty, Iron Fist, 3529 Kč*

zdroj: Vlasta.cz

Trendy pobaví

Bunda s výšivkou je sama o sobě tak výstřední, že další nápor extravagance by už k sobě neunesla. Proto k ní oblečte třeba vínové džíny bez zbytečných příkras a jednodušší béžové doplňky. Trendy boty se vsadkou v podobě gumičky jsou velmi pohodlné a dobře se obouvají. A sportovní kabela s delšími uchy a popruhem přes rameno vám poslouží i několik dalších sezon - platí za opravdu nadčasový kousek.

Kožené bundy

*Bunda, Desigual, info o ceně v obchodě, džíny, Levi's, 2490 Kč, kabelka, Baťa, 1199 Kč, pásek, Bandolera, 1290 Kč, boty, US Polo, Beltissimo, 2999 Kč*

zdroj: Vlasta.cz

Klasika nestárne

K tmavě zelené kožené bundě můžete obléct cokoli, od tvídových kalhot přes tmavé džíny až po tylovou sukni ke kotníkům. Opravdu originální duo však bude tvořit s moderní rezavou barvou. Taška v atypickém designu a kotníkové šněrovací boty na vysokém podpatku celkový dojem výrazně omladí. A když použijete nějaký zajímavý šátek nebo šálu, budete dokonalá.

Kožené bundy

*Bunda, 1-2-3 Paris, 7900 Kč, šátek, s.Oliver, 799 Kč, kalhoty, Bandolera, 1990 Kč, kabelka, CCC, 699 Kč, boty, CCC, 1999 Kč*

zdroj: Vlasta.cz

Glamour rozzáří

Zlatý křivák nemá chybu, stejně jako legíny s vychytaným potiskem a lakované polobotky, které evokují „psí dečky“, a tím pádem prvorepublikový pánský botník. Móda má být hravá a kreativní, což tenhle bláznivý mix dokonale splňuje. Nezbytné žebradlo s dlouhým popruhem, jak jinak než lakované, bezvadně koresponduje s ostatními kousky. Ale můžete ho klidně nahradit koženou kabelou.

Kožené bundy

*Bunda, Bonprix, info o ceně v obchodě, šátek, Bandolera, 690 Kč, kalhoty, Miss Sixty, info o ceně v obchodě, kabelka, Miss Sixty, info o ceně v obchodě, boty, Killah, info o ceně v obchodě*

zdroj: Vlasta.cz

Tradice neomrzí

Hnědá projmutá bunda s odepínacím kožíškem, samozřejmě umělým - tahle klasika nikdy neomrzí. A když ji doladíte moderními oranžovými tóny, budete opravdu šik. Úpletové šaty s rolákem můžete nosit i k legínám. No a kvalitní jezdecké kozačky nás asi nikdy neomrzí. Vypadají totiž skvěle, a jsou i nesmírně pohodlné.

Kožené bundy

*Bunda, s.Oliver, 6999 Kč, šaty, Reserved, 399 Kč, šála, Fashion Planet, 355 Kč, kozačky, Beltissimo, 5690 Kč, kabelka, CCC, 699 Kč*

zdroj: Vlasta.cz

Více kousků na výběr najdete v naší FOTOGALERII.