Módní finta, jak sbalit anglického džentlmena

Anglická móda
Takko Fashion
Móda 22. listopadu 2012

Máte-li zálusk na elegána z ostrovů, pak se vylaďte jako lady. Káro v odstínech hnědé a vínové, volné pončo a typická parka, tvíd a manšestr doplněný hrubou kůží a sametem, všechno je tu zpátky.

Kdo na britských ostrovech nezavadí o koně a Velkou národní steeplechase sleduje z rychlíku, to je pro Angličana stejný tragéd jako Čech, který nezná Tondu Panenku a zlatavý chmelový mok vypije pouze naředěný s Fantou.

Anglie je zkrátka zemí prošpikovanou parkury a s tím souvisí i obliba jezdeckých holínek. Jejich praktičnost kvitují i módní fanynky. Žokejská bota má své pevné místo v každé zimní kolekci. Bývá vyrobena z kvalitní kůže, má pohodlný široký podpatek a nezbytné zdobení v podobě přezek, popruhů a šněrování.

Anglická móda

Kostkovaný pléd s třásněmi vypadá úžasně a v chladném počasí perfektně zahřeje. Můžete ho nosit k úzkým džínám stejně jako k tvídové sukni po kotníky.

zdroj: Takko Fashion

Messenger pro lady

Praktická taška s popruhem přes rameno je už druhou sezonu hitem. Příjemná na nošení, ideální na procházky nebo do klubu. S messengerem máte obě ruce volné, takže vás rozhodně neomezuje jako klasická kabelka nebo psaníčko.

Jediné, co musíte kontrolovat, je umístění popruhu mezi prsy – není nic trapnějšího než prso na dva díly. Můžete si pořídit i sadu a nosit dvě tašky rozdílných velikostí najednou.

Širák není nutný, stačí hučka

Plstěný nebo tvídový klobouk, ať už ten jezdecký s menším kšiltem, nebo klasický s užší krempou, je nezbytným podzimním doplňkem.

Pokud vyznáváte elegantní styl, pořiďte si širší stužky ve vašich oblíbených barvách a klobouk barevně slaďte s oblečením. Jestliže vás baví street móda, klidně si narazte pestrobarevnou hučku, která s barvou oblečení nekoresponduje ani vzdáleně. O to víc budete šik.

A co navrch?

Plédy, ponča a kabáty s netopýřími rukávy k vybranému stylu patří tak nějak mimoděk. Ale dokonale s ním pasují. Je možné je krásně vrstvit a pohrát si i se strukturou a barevností materiálů. Nosí se tolik typické káro, nejčastěji v hnědých, vínových a skořicových tónech, ale nesmí chybět ani různé kožené vychytávky.

Hrubé pleteniny a maxi střihy vás paradoxně opticky zeštíhlí, pokud jste tedy nenarostla víc, než je zdrávo. V případě, že máte nadváhu, volte raději jemnější příze, abyste si zbytečně nepřidávala kila.

Anglická móda

Vlněné sako s úpletovými vsadkami a stylovou šálou dokonale ladí s manšestrovými šortkami a vysokými holínkami. Slušivý model.

zdroj: Bandolera

Anglická móda

Úpletové šaty jsou na podzim přesně to pravé. A když si k nim vezmete robustní pletený nákrčník a na nohy natáhnete barevné punčocháče, budete trendy. Kotníkové kozačky nemají chybu.

zdroj: Bandolera

Bez saka ani ránu

Angličanky si libují v sáčkách. Letos se objevila řada modelů, které mají kožené vsadky a záplaty na loktech. Z materiálů převládá tvíd, manšestr, samet a dyftýn. Přírodní tóny lze oživit prakticky čímkoli, prim hraje červená, písková, šedá a lahvově zelená.

Saka můžete nosit k sukním (boom slaví sukně po kotníky), ke kraťasům s vlněnými punčochami, k legínám i rajtkám. A když přes ně přehodíte velký šátek, šálový límec nebo tolik aktuální prošívanou vestu, výsledek nejenže bude dokonalý, ale také se pěkně zahřejete.

Anglická móda

Kostkovaná košile, klasické džíny a příjemné jednořadé sako - to je nenucená elegance, která nikdy neurazí. Můžete si ji vzít na rande, do kanceláře nebo na neformální jednání a vždycky budete šik.

zdroj: Dům Módy
Anglická móda

Přízové pončo s vtipným úvazem pod prsy sexy koženým kalhotám sluší, ale stejně dobře by fungovalo s úzkou kostkovanou sukní nebo širokými manšestráky. Jde o univerzální a nadčasový kousek.

zdroj: Sao Paulo