Hodina geometrie

Hodina geometrie Bonmarché
Bonmarché
Móda 28. února 2012

Kontrastní barevné plochy a pravidelné přímočaré linky vám pomohou upoutat pozornost a zvýraznit vaše přednosti. Popusťte uzdu fantazii!

Ačkoli se může na první dojem zdát, že kontrastní geometrické obrazce zbytečně poutají pozornost okolí a mohou je nosit jen velmi sebevědomé ženy s mírami 90-60-90, opak je pravdou.

Právě čisté a strohé linie spolu s jasně vymezenými hranami a úhly, jakoby vystřižené z rýsovacího prkna, mohou vašim tvarům pomoci. Jde jen o to zjistit, jak s nimi pracovat.

Upoutejte přednostmi

Máte spíše chlapeckou postavu, kdy se pas a boky nachází paradoxně v jedné lajně? Nezoufejte a pořiďte si pouzdrové šaty se zesílenými příčnými pruhy právě v oblasti pasu.

Zachovala se k vám příroda macešsky a nenadělila vám pěkně tvarované pozadí? Máte pocit, že je váš zadeček až příliš plochý? Klidně si oblékněte šaty nebo top s širokým kontrastním pruhem v oblasti boků, nejlépe s lemem. Vaše postava se rázem stane (byť jen opticky) neodolatelně a žensky svůdnou. Plné křivky jsou pořád plné křivky.

Řadili vás na základce mezi takzvané „ustřelené kecky“? No, teď už jste dospělá a máte svoje triky. Prodlužte svou siluetu pomocí extra dlouhých a splývavých šatů střižených pod prsy a dojem vysoké krásky ještě umocněte všitým světlým podélným pruhem a lodičkami na jehlách.

Trápí vás objemnější „spodek“? Zvolte tmavý základ a podélnými kontrastními pruhy odveďte pozornost k horní části těla, třeba pomocí atypických klop.

A triků je mnohem, mnohem víc. Šikmo střižené šaty nenásilně zaoblí křivky, obrazce ve tvaru přesýpacích hodin zúží pas, velkoplošný obdélník tvořící základ jednoduchých pouzdrových šatů opticky zeštíhlí trup...

Laškování s barvami

Elegantní, neotřelá trojkombinace světle béžové, černé a červené sluší blondýnkám stejně jako černovláskám a nese v sobě prvky francouzského šarmu a nonšalance.

Tradiční bíločernou variantou nemůžete nikdy nic pokazit.

Chcete se trochu odlišit? Sáhněte například po výrazné zelené, která se na velkých plochách skvěle vyjímá.

Nebojte se červených a bílých akcentů, dodají vašemu oblečení šmrnc a šťávu.

A když se necítíte na nějaké velké hrátky s barvami na oblečení, cílete na kontrastní detaily na doplňcích. Retro boty jako vystřižené z dob, kdy naše babičky „trsaly“ na odpoledních čajích, se do módy vrátily už dávno. Nezbytný je bytelný podpatek, kulatá špička a zajímavé šněrování. A další geometrickou vychytávkou jsou hranaté kabelky, které dokážou oživit i sebefádnější oblečení.

Energie kombinovaná se zručností

Zaměřte se na proporce a pohrajte si s obrazci a jejich úhly tak, aby byl výsledek dokonalý. Drobné nedostatky se dají často jednoduše skrýt, jen je třeba trocha odvahy a energie. Nemusíte být super dokonalá, stačí sebevědomí, jistá zručnost a znalost sebe sama.