Na křídlech romantiky

Na křídlech jarní romantiky Kateřina
Kateřina
Móda 16. března 2012

Přestože se unisex hlásí o slovo téměř ve všech sférách, květinové potisky přísluší výhradně ženskému pokolení. Tak si tu výsadu, milé dámy, pěkně užijte!

Rozkvetlá zahrada

S příchodem jara se každý rok roztrhne pytel s rozmanitými květinovými vzory, potisky a ozdobami. Má to svoji logiku – co může, to okolo bují a pučí, stejně jako nové city a vztahy.

A nemusí vám být nutně osmnáct, aby na vás všeobjímající, láskyplné jarní rozpoložení mělo příjemný dopad. Ať už deklarujeme cokoli, všechny jsme tak trochu romantičky toužící po lásce, ale i nějakém tom povyražení a trošce nespoutané zábavy.

Ryzí ženskost

Vyvádí vás pouhé pomyšlení na nějaký jarní flirt z míry nebo máte pocit, že je váš citový život přesně tam, kde ho chcete mít? I tak si ale přece můžete pohrát s romantikou za pomoci módních vychytávek.

Nějaká ta něžnost třeba v podobě šifónové květinové blůzky dodá na ženskosti i drsnějším sportovním typům. Květiny totiž nepůsobí jen jemně a nevinně, ale i rafinovaně a smyslně. Jde o úhel pohledu, kterým jste schopná sama sebe vnímat.

Třeba se i vy dokážete zamilovat do vzdušného šifónu, lehoučkého hedvábí, plisé a jemných výšivek, volánů a krajek.

Možná máte pocit, že ve svém věku už přece přesně víte, co vám sluší, a nehodláte svůj přístup k šatníku měnit. Nepochybujeme, že znáte své limity. Ale schválně: Kdy naposledy jste je zkusila posunout?

Třeba i vaše okolí pochopí a ocení snahu vystoupit ze stínu a cítit se skvěle, protože nově. Za pokus to rozhodně stojí. A zrovna květinové potisky jsou tím pravým ořechovým pro test vaší kreativity.

Na křídlech jarní romantiky Kateřina
foto:
zdroj: Vlasta.cz

Na křídlech jarní romantiky Dagmar: Halenka Marie Lund, 1299 Kč; džíny Marella, 4000 Kč; boty Zara, 1999 Kč; pásek Promod, 499 Kč.
foto:
zdroj: Vlasta.cz



UMĚNÍ ROZKVÉST:

  • U potisků, ať jde o květiny, popartové vzory, nebo třeba kosočtverce, platí dvojnásob pravidlo, že méně je někdy více. Proto zkoušejte, kombinujte a hledejte svůj styl.
  • Jestliže jste drobné postavy, vyvarujte se velkých květů, ve kterých se „utopíte“. Budou vám slušet drobné, jemnější pastelové kvítky.
  • Výrazné kontrasty a maxi motivy ocení spíš vyšší dámy.
  • Pokud disponujete korpulentní postavou, zvolte jednobarevný základ (nemusí být striktně tmavý) a kvítky si užijte ve formě broží, sponek k páskům, na lodičkách a trendy kabelkách. Nebo si jednoduše vetkněte květ do vlasů a hezky se usmívejte.
  • Tam, kde potřebujete opticky ubrat na objemu, pracujte s barvami tón v tónu a klidně si pomozte vrstvením (důležitý je především střih).
  • Naopak na přednosti hrdě upoutejte veselými barvami a extravagantními motivy. Ideálně zafungují květinové potisky dalekého orientu nebo klasické folklórní výšivky.

Nebojte se květů a jejich modifikací, nastal čas, kdy jich bude v ulicích plno, tak nezůstávejte stranou a rozkveťte do krásy. (Přestože víte, že už teď jste krásná až dost.)