Královna doplňků se vybarvila

Královna doplňků v barvách Marks and Spencer
Marks and Spencer
Móda 7. března 2012

Kabelky jsou věčné téma. Svět se kolem nich sice netočí, ale přiznejte: Dovedete si pracovní i společenský život představit bez kabelky?

Novodobé kabelky stále zvětšují svůj objem, protože u sebe nosíme více a více věcí. Kam s mobilem, šminkami, deštníkem, kosmetickou taštičkou, knihou, diářem, případně mini notebookem? Zaryté outdooračky to řeší batohem, běžná pracující žena právě kabelkou.

Královna doplňků v barvách Dům módy
zdroj: Vlasta.cz
Královna doplňků v barvách Orsay
zdroj: Vlasta.cz

Kabelka samozřejmě nemá pouze praktickou funkci. Pro většinu z nás je módním doplňkem číslo jedna. Může celkový dojem pohřbít stejně rychle, jako mu dodat nespornou grácii, švih a noblesu. Záleží jenom na našem dobrém nebo špatném vkusu.

Umění kombinace není vlastní všem, ale dá se přinejmenším pěstovat. Ve fotogalerii vám přinášíme přehled pevných a především pestrobarevných kabelek do ruky, které jsou velmi elegantní, přitom však neotřelé a originální.

Objevte tu pravou

Nemáte ráda přílišnou okázalost, nechcete vyčnívat z davu a poutat na sebe neúměrně pozornost? Pokud nejde jen o typický rys vaší povahy, ale jste spíš pod tlakem z obavy, že na nějaké módní výkřiky nemáte věk či figuru, máme pro vás jednoduché řešení:

Zvolte střízlivý a umírněný základ oblečení. Co se barev a střihů týče, minimalismus se vždycky cení. Zato se odvažte při výběru doplňků: Boty na vysoké platformě, opulentní šperk, barevný hedvábný šál a dokonalý make-up odvedou pozornost přesně tam, kde ji chcete mít. A originální a barevná kabelka je naprostá senzace! Nemusí být vyrobena pouze z kvalitní kůže nebo její dokonalé napodobeniny, zajímavá je i kombinace materiálů. Dneska se nosí i látkové nebo plastové varianty, kterými můžete oživit šedý kostým stejně jako pouzdrové elegantní šaty.

Zacíleno na detail

Ale pozor, ať pro les (materiál) nevidíte stromy (detaily)! Zaměřte se na propracování. Zajímavé prošívání, atypické přezky a zapínaní nebo barevné ladění hrají důležitou roli při výběru té správné kabelky.

A nikde není psáno, že musí nutně ladit s botami. Opak je pravdou. Podle těchto pravidel už se dnes nehraje, jde spíš o celkové vyladění outfitu. Kabelka totiž, stejně jako šátek a výrazný šperk, dokáže rozzářit vaši povadlou pleť i náladu.