VIP styl: Jane Seymour aneb když věk hraje kladnou roli

Móda 25. května 2012

Spojujeme si ji hlavně se seriálovou doktorkou Quinnovou. Jenže to už je řádka let. Ani dnes, kdy má oslavu šedesátky za sebou, ale flintu do žita neháže. Koneckonců – proč taky?

Matka Tereza Divokého západu. Tuto přezdívku získala Jane Seymour (61) v roli doktorky Quinnové, která je krásná, oduševnělá, laskavá a všeobjímající, konflikty řeší s grácií... Až je tak někdy trochu nuda.

Možná, že tato seriálová role přebila i lepší herecké kousky, kterými herečka okořenila svůj bohatý umělecký život.

Zralá erotika

Upozornila na sebe v roce 1973 jako odvážná a sličná (v pořadí osmá) Bond girl v bondovce Žít a nechat zemřít.

I dnes, kdy překročila šedesátku, nejedno lačné mužské oko spočine na její sexy figuře a bujných vnadách.

Přírodě, jak sama přiznává, trochu vypomohla v boji se zemskou přitažlivostí pomocí plastik. Ale co, na těch si ulítávají mnohem mladší hvězdičky...

Jane dokonce ve svých 54 letech natočila lehce erotickou scénu - v komedii Nesvatbovi jí Owen Wilson strhl podprsenku.

„Nikdy jsem nic podobného nedělala a nejdřív mi to připadalo trochu bláznivé, když už jsem přeci jen padesátnice,“ smála se tehdy trochu rozpačitě Jane. Zbytečný stud, na plátně vypadala v roli rozkošně vilné paní ministrové naprosto úchvatně.

Jane Seymour pro CC

Slušivé, svěží, elegantní. Tradiční barevná trojkombinace nemá chybu stejně jako přadní kapsy zdobené knoflíky a lodičkový límec svetru.

zdroj: Archiv firem
Jane Seymour pro CC

Sportovní oblečení výrazných barev šedesátnice většinou nenosí. V některých případech je to škoda. Příčné proužky nestejné šířky na projmutém sáčku mohou postavu paradoxně zeštíhlit. A červené džíny vtipně dokreslují námořnický styl.

zdroj: Archiv firem

Opravdu šest křížků?

Jane je pořád ohromně vitální a sexy. Je po páté vdaná, takže se vztahy si hlavu příliš neláme a řeší je s přímostí sobě vlastní. Má čtyři skvělé děti, super práci a i v tomhle věku fotí módní kampaně. Jako třeba tu pro značku CC, kterou vám dnes představujeme.

Ve svém záběru se ovšem neomezuje na rybník šoubyznysu a reklamy. Její slibně rozjetá baletní kariéra sice skončila úrazem, ale Jane dodnes tíhne ke klasickému umění, ráda maluje a dokonce má vlastní galerii. Výtěžkem z těchto aktivit podporuje podobně jako další uvědomělé celebrity charitativní projekty.

Jane Seymour v galerii

Výtěžek z prodeje její galerie jde na charitativní projekty.

foto:
zdroj: Isifa.com

Dáma každým coulem

V civilu Jane miluje šaty s výstřihem, vysoké podpatky a barvy v tónech nachové, starorůžové, vínové, meruňkové a červené. Kalhot si zřejmě užila dost právě díky seriálu z prostředí venkova, takže ji v nohavicích asi nepotkáte, ledaže by se vám poštěstilo užít si s ní víkendový piknik pod širým nebem.

V létě si Jane užívá širáky a rozevláté tuniky. Ani paparazzi fotografům se nedaří zastihnout ji neupravenou. I v supermarketu je za dámu.

Vždy perfektně nalíčená, dokonalý učesaná, navlečená od hlavy až k patě ve vybraných značkách. A pokaždé s širokým úsměvem na tváři.

A co je na Jane Seymour nejsympatičtější? Že si ze svého handicapu dokázala udělat přednost. Nevíte, o čem mluvím? Tahle kočka má přece každé oko jiné! Tedy jinak barevné. Pravé světle hnědé, levé zelené. A nejde jen o nějakou lehkou hru odstínů, tohle poznáte i na méně kvalitních fotkách. Někteří extrémisté utrácejí za barevné čočky, ale Jane má naděleno od přírody.

Jane Seymour pro CC

Dlouhé šaty letos frčí, a to v rozličných obměnách. Zavinovací živůtek zvýrazňuje prsa a drobný vzorek ladící s barvou vlasů zjemňuje velkou plochu.

zdroj: Archiv firem
Jane Seymour pro CC

Hadí potisky ženy milují. Nemusí těsně obepínat tělo, aby byly sexy. Stačí se jen trochu pohupovat v bocích a kroutit zadečkem. Ostatní přijde samo.

foto:
zdroj: Archiv firem

Takže co si z Jane Seymour můžeme vedle inspirativního stylu vzít? Třeba to, že tahle životní etapa, kdy jsme konečně dozrály a přitom máme spoustu skvělého před sebou, má hodně co do sebe. Jasně, nejsme holywoodské krásky jdoucí z role do role, ale i v mnohem skromnějším pojetí je čtyřicítka, padesátka i šedesátka věk, kdy to zkrátka „jde“. A jde i užívat si života plnými doušky.