Vyrýsujte si siluetu

Móda 6. května 2012

Pokud nejsou vaše křivky stoprocentní, nezoufejte. Pomocí dokonale propracovaných střihů si s drobnými nedostatky můžete hravě poradit.

Některé tipy a triky, jak s pomocí geometrických obrazců a vyrýsovaných proporcí zvýraznit přednosti a potlačit nedostatky, jsme vám popsali v článku Hodina geometrie. Teď se zaměříme na praktické ukázky šatů, které vám zúží pas, vyrýsují zadeček a přidají objem tam, kde to muži milují asi nejvíc – na hrudníku.

A kdo jiný by nám měl udělovat lekci stylu než dámy, pro něž je pohyb ve vyšší společnosti stejně přirozený jako pro nás nákup v supermarketu?

Vosí pas

Která z nás by nechtěla vypadat jak přeštípnutá vosa. Dnes se sice nosí bokové džíny a široké pásky spadlé na boky, ale tradiční linie zvýrazněného pasu se - v rozličných obměnách - stále vrací. Pokus vrátit do hry kalhoty s vyšším pasem sice návrhářům příliš nevyšel (nebo se tyhle kalhoty nesetkaly u veřejnosti s velkým ohlasem), ale některé hvězdy na nich ujíždějí léta.

Silueta ze žurnálu Kate Moss

Kate Moss

zdroj: Isifa.com
Silueta ze žurnálu Ashley Williams

Ashley Williams

zdroj: Isifa.com

Když se však zaměříme na čisté linie šatů, tak to je jiná! V tomto případě nehrozí, že vám budou drobné faldíky „přetékat“ přes pevný lem kalhot a „madla lásky“ na sebe budou poutat nežádoucí pozornost. Při správně zvoleném střihu bezešvého prádla můžete okolí senzačně oblafnout a dopřát si ten skvostný pocit, že máte o pár kilo míň. A že je to sakra poznat!

Stačí jen zvýrazněný kontrastní pruh na bocích jednoduše střižených obepnutých šatů, rozšiřující se právě v oblasti pasu, a máte vyhráno. Koneckonců, podívejte se, jak si s tím poradily módní ikony.

Ňadra dmoucí

Pokud si k zeštíhlené siluetě dopřejete ještě luxus hrudníku z nejplnějších, můžete se připravit na nespočet obdivných pohledů od mužů a lehce závistivých od žen, které ještě umění maskování nezvládají natolik bravurně jako vy.

Stačí zvýraznit partie živůtku kontrastní (a světlou) barvou, plný dekolt pozdvihnout podprsenkou s push-up efektem a celé to dotáhnout bezchybným držením těla. Hrby dneska neletí a labutí šíje nejlépe vyzní, pokud nosíte hrdě to, co vám příroda dala do vínku.

Silueta ze žurnálu Carol Vorderman

Carol Vorderman

zdroj: Isifa.com
Silueta ze žurnálu Victoria Hervey

Victoria Hervey

zdroj: Isifa.com

Silueta ze žurnálu

Stále je třeba myslet na to, že v jednoduchosti je síla. Nerozptylujte proto výsledný dojem příliš okázalými, až kýčovitými doplňky. Zaměřte se na celek. Službu vám prokážou pouzdrové šaty ve dvoubarevné kombinaci nebo ty tón v tónu, které vám ovšem musí skvěle padnout. Kvalita a preciznost zpracování jsou klíčem k vašemu úspěchu.

Silueta ze žurnálu Kate Winslet

Kate Winslet

zdroj: Isifa.com
Silueta ze žurnálu Liv Tyler

Liv Tyler

zdroj: Isifa.com

Silueta ze žurnálu Valeriya

Valeriya

zdroj: Isifa.com
Silueta ze žurnálu Alicia Keys

Alicia Keys

zdroj: Isifa.com

Za čím do obchodů

Investujte do nadčasových kousků a vyhněte se sezonnímu poblouznění, které zpravidla ani jednu sezonu nepřežije. Važte si toho, že jste stále krásná a žádoucí.

Pokud vás tenhle pocit ze sebe sama začne opouštět, zkuste změnu. Ale stále pamatujte na to, že jste to vy!

Inspiraci na super zeštíhlující kousky z českých obchodů najdete ve fotogalerii.