Letošní volání divočiny

Volání divočiny
Bandolera
Móda 7. května 2012

Z nápadu obléci se do potisků na téma džungle, step a savana asi na znak nepadneme. Ale i s tak typickým designovým prvkem si můžeme novátorsky pohrát.

Leopardí žena, nebo heboučký králíček? Vychytralá liška, nebo mňoukající kotě? Vytáhlá žirafa, nebo ztepilá antilopa? Cokoli, co jen náznakem připomíná srst, je stále v kurzu. Nejde o žádný nečekaný boom, zvířecí potisky z nových kolekcí nejspíš nikdy nevymizí. Atakují naše estetické vnímání s různou razancí, nicméně neustále.

Volání divočiny Marta Robles

Marta Robles

zdroj: Isifa.com
Volání divočiny Olivia Palermo

Olivia Palermo

zdroj: Isifa.com

Vivat fauna!

To, že se zvířecími motivy zabýváme v době, kdy se rtuť teploměru povážlivě promenuje na hranici třicetistupňového vedra, není následek úžehu nebo zavaření mozkových závitů, ale spíše pobídka nebo námět, jak se postavit k tomuto módnímu evergreenu s důvtipem odpovídajícím ročnímu období.

Dost bylo kožešinových límců, vestiček a štól, na řadu přicházejí jemné pleteniny, hedvábí, viskóza a satén. Přičemž první housle opět hraje matka příroda.

Zaměřeno na detail

Naprosto úžasně se vyjímají elegantní střevíčky s detaily, které náklonnost k živočišné říši neskrývají. Podpatky, přezky, podrážky nebo jen vložky do bot v dezénu safari vytvářejí působivý kontrast s barevnou lakovanou kůží nebo metalicky laděným základem.

A s kabelkou, která by zebře velmi pravděpodobně neslušela, vy sama uděláte díru do světa. A psaníčko z imitace hadí kůže je prostě klasika.

Dopřejte si ten pocit, že nosíte originální model, a přitom to žádného živého tvora krk nestálo.

Od hlavy až k patě? Raději ne...

Pokud jste velkou fanynkou módní fauny, s jedním doplňkem si asi vystačíte jen těžko. Porozhlédněte se v dostupné konfekci a zjistíte, že tudy cesta nevede. Náš tip je zaměřit se na fashion krámky zacílené na náctileté. I vy v nich jistě seženete pár trendy kousků, které vám budou slušet.

A zapomeňte prosím na beztvaré haleny s leopardím potiskem. Vyberte si třeba tuniku v kontrastním černobílém provedení „dospělá zebra“. Proč dospělá? Především proto, že takový vzor se dobře vyjímá, když je dobře patrný, tedy velký. Nebo zkuste objevit nějaké šaty se zajímavým detailem v podobě kontrastního propojení divokého potisku živůtku a třeba sytě červeného základu.

Volání divočiny Katherine Heigl

Katherine Heigl

zdroj: Isifa.com
Volání divočiny Olivia Palermo

Olivia Palermo

zdroj: Isifa.com

Jiné barvy

Tato sezona nepřeje béžové a hnědé. Dejte šanci ostřejším barvám, jako je oranžová, žlutá, zelená nebo klasická kombinace černé a bílé. A nenosí se pouze imitace kožešinových zvířat, modelům vévodí i šupinatá kůže připomínající hady, chameleony, ještěry nebo třeba žáby.

Buďte originální a využijte toho, že letos není nic tabu. Ale použijte přitom zdravý rozum a zrcadlo. A taky naši fotogalerii plnou vkusných kousků inspirovaných zvířecí srstí.