Hurá do plavek!

Móda 1. června 2012

Miniaturní oblečení, ke kterému máme s přibývajícími léty stále rezervovanější vztah, ale bez kterého se neobejdeme. Plavky. Tak jdeme na ně. Totiž do nich.

Do toho malého kousku látky promítáme léta naše mindráky z drobných nedostatků, slasti z vyhřívání se na slunci, zděšení z pohledu do zrcadla, radosti z příjemné dovolené... A tak pořád dokola.

Jaro pomalu mává na rozloučenou a léto buší na dveře. Chtě nechtě odhazujeme vrstvy oblečení a odhalujeme se.

Ano, některé celebrity vyčnívají svým neotřelým přístupem k letnímu šatníku a nosí ke kraťasům válenky a přes tílko kožich z berana. Ale to jsou výjimky. My, „normální ženy“ si chceme užít sluníčka v typicky letních, lehkých kouscích oblečení.

Vzorované plavky

Mít tělo jako proutek je snem mnoha žen. Jestliže patříte mezi ty šťastné, které nějaké špíčky nemusí řešit, bikiny jsou pro vás to pravé. Bude vám to slušet a ještě se perfektně opálíte.

foto:
zdroj: Archiv firem

Zrcadlo, pověz...

A tak čelíme realitě v podobě pneumatik na břiše a dolíčků na stehnech. Předsevzetí, že s těmito pozůstatky zimního lenošení rychle zatočíme, máme v hlavě už od silvestra. Bohužel jen v hlavě...

Vzorované plavky

Jasné barvy prozáří váš den u vody. A pokud se necítíte na dvoudílné plavky, můžete sáhnout po těch v celku. Decentní vzorek a perfektní střih zahrají do noty i plnoštíhlým dámám.

foto:
zdroj: Archiv firem

Co teď?!

Nezoufejte, s budováním kondice a vylepšováním postavy se dá začít vždycky. Pokud do toho naskočíte hned teď, leccos do léta ještě stihnete. Ale jestliže vám definitivně dosloužily plavky (nebo vám prostě nesedí), je právě teď ten pravý čas vyrazit mezi čerstvě zaplněné regály.

Jde se na věc

Martyrium začíná. Pravda, mám kolem sebe pár kamarádek, které mívají při nákupech hadříků až orgastické stavy, a tahle zábava jim supluje celou řadu smysluplnějších aktivit. Ale i tyhle ženy posedlé nakupováním blednou ve chvíli, kdy přijdou na řadu plavky.

Už jen představa, kolikrát za odpoledne budete muset s jistým odporem studovat svoje odhalené tělo a představovat si, že vás takhle „v celé kráse“ uvidí okolí, je - mírně řečeno - depresivní. Topy, halenky a sukně při troše šikovnosti hladce zamaskují to, co plavky bez skrupulí vystaví na odiv.

Takže co s tím? Nejdříve si důkladně prostudujte naše desatero, jak úspěšně nakoupit plavky. A pak vezměte obchody útokem! V přesně padnoucích plavkách budete u vody určitě krásná, sexy a žádoucí. Nebo aspoň s nějakým sebevědomím. A když už taková budete, vyfoťte se a nahrajte svoji fotku do soutěže Žena léta 2012!

1. Hledejte podporu

Zavolejte kamarádce (pokud možno silnější, než jste vy sama) a zkuste ji přemluvit, ať si udělá volno. Ve dvou se to lépe táhne a přeplněnými obchodními centry zvlášť. Ve zkušební kabince vám blízký člověk může dodat sebevědomí a zároveň upřímně poradit.

2. Nepřejídejte se

Ač jde spíše o psychologický moment, zkuste si den předem naordinovat očistu těla. Hodně pijte, jezte ovoce a vyvarujte se jídel, která nadýmají nebo obsahují množství soli. Před zrcadlem vám bude o něco líp.

3. Buďte odpočinutá

Nakupujte po ránu, kdy jste svěží, vyprázdněná a plná optimismu. Utahaná z celodenního pracovního shonu se sama sobě líbit nebudete ani v plavkách od Versaceho.

4. Držte styl

Oblečte se tak, aby vám to slušelo. Zařízlé ponožky a špinavé kecky se k plavkám nehodí, těm sluší páskové sandálky nebo žabky. Vezměte si tělové bezešvé prádlo, abyste opravdu zjistila, jak spodní díl sedí.

5. Vyvarujte se euforie

Poslouchejte svůj vnitřní hlas. Mapujte obchody, ale neskákejte po hlavě (ani po nohou) do prvních plavek, které se vám sice líbí barvou, ale střih pokulhává. To samé platí obráceně: jestli jste nikdy nenosila brčálově zelenou, nepořizujte si vodnické plavky jen kvůli tomu, že vám pěkně tvarují prsa. I přes tenhle bonus z nich budete ve finále nešťastně zelená.

6. Připlaťte si

Vsaďte na kvalitní materiál. Plavky musí něco vydržet (a udržet). Proto investujte do dobré látky a precizního zpracování. Když vám plavky odejdou předčasně, v plné sezoně jen těžko koupíte srovnatelnou náhradu.

7. Nedělejte ze sebe diblíka

Zkuste ke své velikosti přistupovat zodpovědně. O číslo menší podprsenka možná zdůrazní váš dekolt, ale sedět vám nebude. A zbytečně zaříznuté bikiny nakonec nebudou sexy, jen zbytečně upozorní na vaše faldy.

8. Otáčejte se

Plavky, které mohou zepředu vypadat božsky, ještě nemusí být ty pravé. Proto se důkladně prohlédněte ze všech stran, abyste zjistila případné nedostatky, které nevidíte vy, ale vaše okolí určitě.

9. Vlňte se

Trochu se v kabince rozpohybujte. Simulujte kraula, předkloňte se, poskočte. Pokud všechno drží, jak má, máte vyhráno. Pokud ne, pokračujte v hledání.

10. Nezblázněte se

Může se stát, že to nevyjde. Plavky, které se vám líbí kvůli sponě na boku, vám ty boky zároveň deformují. Kostice podprsenky, ve které se díky volánkům cítíte jako Pamela Anderson, vám propichují žebra. Nezoufejte. Dejte si pohov a vyčkejte na další zásoby. Však ony na vás ty vytoužené skvostné plavky někde čekají!

*V následujícím třídílném seriálu vám nabídneme výběr těch nejkrásnějších a nejstylovějších plavek z českých obchodů. Tak sledujte naše webové stránky!

Vzorované plavky

Letos se nosí široká ramínka a kalhotky s lemem, což nahrává právě ženám, které už čtyřicítku oslavily. A jestli vás bokové kalhotky neberou, můžete podprsenku s abstraktním vzorem zkombinovat s černými kalhotkami s vyšším pasem.

foto:
zdroj: Archiv firem