Plavky přesně pro vaši figuru

Plavky přesně pro vaši figuru
Elegance
Móda 15. června 2012

Střih? Barva? Vzory? Dvojdílné? V celku? Řekněte nám typ vaší postavy a my vám odpovíme. A dnes to bude doslova letně pestré!

V předchozím díle s názvem Plavkyně, nebo plážová lady? jsme pro vás vytipovali plavky, které se vyznačují čistou elegancí, a v kontrastu k nim i ty, v nichž se dá dobře plavat.

Dnešní přehlídka modelů vám má navodit pocit, že léto je opravdu za dveřmi. Čas dovolených už je totiž tady a některé z vás si v tuto chvíli balí kufry a záhy zmizí, alespoň na chvíli, do teplejších krajin. A tam se bez plavek neobejdete. (I když ty odvážnější z vás asi ano.)

Představujeme vám plavky, které vaši pohodu na pláži zalité sluncem ještě umocní. Pestrobarevné, vzorované a nepřehlédnutelné modely rozzáří vaše letní dny.

Plavky přesně pro vaši figuru
foto:
zdroj: Archiv firem

Vybarvěte se!

Hitem letošního léta jsou plavky, které mají vzorovanou podprsenku a jednobarevné kalhotky s miniaturním doplňkem v designu podprsenky - lem, mašli nebo všitý klínek. Někteří výrobci přišli se zajímavým nápadem na variabilní plavky, které je možné kombinovat ze 4 kusů, takže můžete být každý den trochu jiná.

Převládají výrazné odstíny pomerančově oranžové, tyrkysové, sytě růžové a pomněnkově modré. A samozřejmě stará dobrá klasika: námořnická modř a temně rudá.

Dejte šanci potiskům

Co se týče vzorů, nosí se téměř všechno. Velký návrat slaví klasická kostka, puntík a proužky, se kterými se podnikají „maskovací manévry“ ve prospěch křivek. Dokážou totiž vaši siluetě výrazně pomoci, a dokonce opticky ubrat nějaké to kilo.

V módě jsou opět květinové potisky, stejně jako motivy podmořského světa nebo hvězdné oblohy. Na pořadu dne jsou také abstraktní vzory.

Důležité je samozřejmě především to, abyste i v plavkách udržela svůj styl a cítila se v nich dobře. Náš předvýběr plný barev a vzorů ve fotogalerii vám k tomu má pomoct.

Jaké plavky budou slušet vašemu typu postavy?

Typ 1: Přesýpací hodiny

Jestliže disponujete úzkým pasem, plným poprsím, širšími boky a máte trochu větší zadeček, jste ideálem pro většinu pánské populace a u vody si můžete dovolit téměř vše. Myslíme tím samozřejmě oblečení.

Podprsenky s výztuhou a kosticemi, které běžně používáte jako spodní prádlo, můžete v případě plavek vyměnit i za nevyztužené trojúhelníky. Plážové modýlky to oproti běžné konfekci v pohodě unesou. Jestliže se bez výztuhy necítíte dobře a nad vašimi prsy vítězí gravitace, pořiďte si polouzavřenou podprsenku s kosticemi. Bujné vnady udrží na uzdě i širší pevná ramínka.

Kalhotky vybírejte nejen podle objemu spodních partií, ale spíše dle jejich... inu konzistence prostě. Vysportované pozadí „unese“ bikiny, povolenému zadečku pořiďte spíše kalhotky s nohavičkou. Budou vám slušet i monokiny, tedy plavky v celku s výraznými prostřihy na bocích a v oblasti bříška.

Typ 2: Obdélník

Máte chlapeckou postavu, tedy plochý zadeček, žádný pas a prsa po tatínkovi? Nezoufejte. Pořiďte si plavky s extravagantním zdobením podprsenky (samozřejmě push-upky) nebo s řasením a volánky přidávajícími na objemu. Výrazné vzory, křiklavé barvy, extravagantní brože, korálky, flitry a lesklé materiály dokážou vaše minivnady zvětšit až o dvě čísla!

Pak se ovšem raději neopalujte nahoře bez, vaše mimikry by byly rychle odhaleny. Raději investujte do materiálů, které propouští sluneční paprsky.

I kalhotky můžou svým střihem vaši postavu „zženštit“. Ty vyšší nastíní za pomoci kontrastního lemování váš pas. Krátká sukýnka zase trochu zvětší zadeček a upozorní na proporce i tam, kde moc nejsou.

Ideální jsou plavky v celku s geometrickými vzory, které pomohou vaši postavu vyrýsovat k dokonalosti.

Typ 3: Obrácený trojúhelník

Dámy tohoto typu mají široká ramena a jejich postava se odshora dolů zužuje, tudíž na velmi úzké boky většinou navazují krásně štíhlé nohy. Tendence nabírat v oblasti bříška je přímo úměrná věku a životosprávě, ale právě díky hubenému „spodku“ bývá o to více markantní.

Pokud víte, že spadáte do této kategorie, vyberte si podprsenku, která vám prostě sedí. Jen se vyvarujte široko posazených nebo zdobených ramínek. Sáhněte spíše po zavazování za krk. A pokud to vaše vnady dovolí, rovnou po podprsence bez ramínek.

Trápí-li vás povolené bříško, vyřeší to plavky v celku, ideálně s „upoutávkou“ na dekolt – opět zdobení, kontrastní barva a podobně. Tak odvedete pozornost jak od širokých ramen, tak od břišních partií.

Typ 4: Trojúhelník

Širší zadeček, boky a stehna trápí mnoho žen, přestože – a to vezměte konečně na vědomí! - mužům se to většinou líbí. Tenhle typ postavy údajně u našich protějšků evokuje mateřské pudy a silné rodinné zázemí. Tak si ze svých větších „zadků“ nedělejte vrásky a hrdě je noste.

Ale ono není pozadí jako pozadí. Pokud je to vaše sice větší, ale pevné, klidně ho u vody předveďte i v bikinách. Jestliže však neúspěšně bojujete s celulitidou, sáhněte po kalhotkách s nohavičkou nebo opět se sukní. Na pultech najdete i stahovací plavkové kalhotky nebo bezešvé s nohavičkou.

RADA OD CHYTRÉ HORÁKYNĚ:

  • Ať už máte figuru jakoukoli, až si půjdete ke stánku koupit klobásu (pardon, zeleninový salát :-), nezapomeňte na PAREO. Ozvláštní váš plážový model a ještě vám prokáže „maskovací“ službu.

Plavky přesně pro vaši figuru
zdroj: Archiv firem
Plavky přesně pro vaši figuru
zdroj: Archiv firem


Až si vyberete plavky podle svého gusta, nechte se vyfotit a fotku nahrajte na www.zenaleta.vlasta.cz. Vedle titulu Žena léta 2012 na vás čeká spousta cen!