Šárka (46): Modelkou na jeden den

Móda 21. června 2012

Další z řady odvážných čtenářek Šárka miluje sport a je to na její skvělé postavě sakra vidět. Není to žádná křehulka, ale krásně vyrýsované tělo by jí mohla závidět nejedna dvacítka.

Šárka hraje intenzivně volejbal, jezdí na kole, na in-line bruslích a v zimě na lyžích a baví ji cestování. Ani hlava nezůstává pozadu, a tak si čas od času dopřeje nějaký kulturní zážitek.

Je to zkrátka aktivní maminka dvou dospělých dětí a života si užívá na „plný pecky“.

„V mládí jsem měla pár drobných mindráků, ale nebylo to nic zásadního. Vybavuju si třeba pihy, které se s věkem staly spíše zajímavou předností. Na základce mě potrápila výška, byla jsem o hlavu větší než všichni kluci ve třídě. Tak jsem začala hrát závodně volejbal, kde jsem se jako „žirafa“ bezvadně uplatnila.“

Šárka (46): Na jeden den modelkou

Šaty a střevíčky, Cool Boutique, 1380 Kč a 790 Kč; náušnice, RB Bižuterie, 280 Kč

foto:
zdroj: Vlasta.cz
Šárka (46): Na jeden den modelkou

Šaty, Fornarina Palladium, 2300 Kč; lodičky, Tamaris, info o ceně v obchodě; sluneční brýle, Kenvelo, 450 Kč

foto:
zdroj: Vlasta.cz

Jehlové podpatky? Nic pro Šárku...

Šárka se nám svěřila, že módní trendy moc neřeší a snaží se oblékat úměrně svému věku a postavě. Její všední styl bychom jednoznačně označili za elegantně-sportovní, a proto jsme se ji pokusili obléknout lehce výstředně a možná i víc sexy, než je zvyklá. Jinak i ona ráda oblečení kombinuje a jediné, co by si na sebe určitě nevzala, jsou kalhoty s rozkrokem u kolen.

A s čím jsme se potýkali nejvíc? S lodičkami na vysokém podpatku! Tady Šárce nějaký ten mindrák z mládí zůstal, takže si v botách na podpatku připadá příliš vysoká a neohrabaná. Co by za ty dlouhé nohy jiné ženy daly!

„Nikdy by mě nenapadlo, že se skoro v padesáti stanu, byť jen na jeden den, modelkou. Je to skvělá nová zkušenost.“

„Trochu jsem znervózněla při focení na ulici, zájem kolemjdoucích mě hodně překvapil. Nejsem na to zvyklá. Ale pak mi jedna anglicky mluvící turistka pochválila barevné šaty a červené lodičky a zírala na mě tak obdivně, že jsem na chvíli uvěřila tomu, že jsem jako modelka dokonalá,“ směje se Šárka.

Pestrobarevný „vodvaz“

Vzhledem k tomu, že je Šárka ve výběru oblečení celkem střídmá a na nějaké extravagantní výstřelky si nepotrpí, mile nás překvapilo, že se nejlépe cítila v kombinovaných pestrých šatech značky Fornarina.

„Tahle divočina mě doslova nadchla. Kdybych tenhle model viděla jako sukni a halenku, nikdy by mě nenapadlo vzít si dva rozdílné kousky dohromady. Ovšem jako celek, tedy šaty, mě puntíkatý vršek a potištěná sukně ohromně bavily.“

A co by Šárce doporučila stylistka?

  • Zapomenout na sport alespoň jednou do týdne a zacílit na ryze ženský styl.
  • Nebránit se strečovým materiálům a střihům kopírujícím siluetu.
  • Dát vyniknout dokonalému tělu (dokud to ještě jde :-)
  • Užít si „život na vysoké noze“ alespoň při návštěvě kulturních akcí.
  • Zaměřit se na barvy a jejich vtipné kombinace.
  • Využívat kontrastů, které ozvláštní strohý styl oblékání.
  • Občas si pohrát s doplňky.
  • Být kreativní a víc „svá“.

Šárka (46): Na jeden den modelkou

Bolerko, 2300 Kč, top, 2830 Kč, oboje Fornarina Palladium; náhrdelník jako náramek, 320 Kč, náušnice, 160 Kč, oboje Diva; střevíčky, Mixer, 890 Kč

foto:
zdroj: Vlasta.cz
Šárka (46): Na jeden den modelkou

Šaty, Cool Boutique, 1890 Kč; náhrdelník, Zara, 1890 Kč; náramek, RB Bižuterie, 80 Kč; lodičky, Mixer, 690 Kč

foto:
zdroj: Vlasta.cz

A opět výslužka na závěr

A aby byl dojem z focení ještě o něco příjemnější, kromě profesionální péče, nového zážitku a krásných fotek si Šárka odnesla i stylové dárky. Obchody Cool Boutique a Fornarina v Palladiu, které naši modelku oblékly, darovaly Šárce šaty a top dle jejího vlastního výběru. Schválně, jaké dárky si asi Šárka vybrala? Projeďte si kompletní nabídku modelů na www.coolboutique.cz a www.fornarinapalladiumprague.cz a tipněte si :-)

A určitě se podívejte do fotogalerie na náš výběr z českých obchodů.

A příště se těšte na další krásnou čtenářku - Martinu.

  • Za umožnění fotografování děkujeme Hotelu Aria, Tržiště 9, Praha 1, www.ariahotel.net a správě Vrtbovské zahrady, Karmelitská 25, Praha 1, www.vrtbovska.cz.

  • Za zapůjčení modelů a za krásné dárky pro naši odvážnou čtenářku děkujeme firmě Cool Boutique, Vinohradská 36, Praha 2 a Nádražní 112, Praha 5, www.coolboutique.cz a obchodu Fornarina Palladium, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1, www.fornarinapalladiumprague.cz.

Foto: Roman Černý

Styling: Jitka Musilová a Alžběta Musilová

Make-up a hair styling: Lucie Karlíková