Žena v módním rozpuku

Móda 8. června 2012

Ať už za okny bubnuje déšť, nebo svítí slunce, zahalte své křivky do květinových vzorů a navoďte si atmosféru voňavé rozkvetlé louky.

Květinové motivy se se železnou pravidelností rok co rok objevují v kolekcích módních domů. Zatímco na přehlídkových molech pobíhají modelky zahalené do květů od hlavy po paty, na běžné nošení se takto divoké kombinace příliš nehodí.

Přesto by květinový dekor neměl ve vašem šatníku chybět. Působí svěže a žensky a navodí vám tu pravou náladu á la „teď jsem žádoucí a v rozpuku“.

Pokud se nebojíte být výrazná a středem pozornosti, sáhněte po šatech s dominantním květinovým motivem nebo po květovaných kalhotách či legínách. Jemné typy žen naopak ocení topy s drobnými pastelovými kvítky nebo vintage halenky s kytičkovaným detailem.

Květy můžete do šatníku propašovat i v nenápadné podobě, ve formě květinových doplňků, například přívěsku nebo náušnic ve tvaru květin.

žena květiny

Květinový dekor by ve vašem šatníku neměl chybět.

zdroj: Thinkstockphotos.com

Jak nosit květiny?

  1. Zvolte správný vzor Oblečení v tmavších odstínech, které zdobí květinový vzor, působí elegantně a hodí se do kanceláře i na večerní slavnost. Naopak šaty hýřící barvami a navíc ještě pestrými květy si oblékněte spíše na bujařejší oslavu nebo na víkendové odpoledne.

  2. Postupujte opatrně Čeho je moc, toho je příliš, a u květů to platí dvojnásob. Oblékněte si jen jeden kousek s květinovým vzorem. Pokud zvolíte dva a více, pak jedině ve stejném stylu - například boty a kabelku se stejným květinovým motivem.

  3. Vsaďte na doplňky Něžně žensky působí čelenka s květinovou ozdobou, květované šátky či brož ve tvaru květu, kterou skvěle oživíte sako nebo košili. Vůbec náramky, náušnice a další bižuterie s květinovými motivy vám udělají super službu.

  4. Kombinujte s rozmyslem Výrazný květovaný kousek oblečení noste s tlumenými odstíny. Ke květovaným šatům v romantickém duchu se hodí saka, bolera a propínací svetříky v béžové, starorůžové, hráškové a blankytně modré barvě. Perfektně se k nim hodí boty na slaměném klínku. Pouzdrové šaty s výrazným květinovým vzorem pasují k džínové bundičce a botám na podpatku. Květované legíny noste určitě s jednobarevným topem a také doplňky volte v jednotném odstínu bez zbytečných ozdob.

  5. Zaujměte detailem Pokud se v květinových vzorech necítíte dobře a preferujete konzervativnější styl, oživte svůj outfit květovanou kabelkou nebo botami. Na večer si pořiďte květované psaníčko, které můžete nosit ke skinny džínům a elegantnímu topu i ke koktejlkám. Stejně multifunkční jsou květované sandálky, které si můžete obout jak k džínům a šortkám, tak k sukním a šatům.

žena šaty

Pestré šaty jsou ideální spíše na víkend, do práce jen pokud nenarušují firemní dress code.

zdroj: Thinkstockphotos.com
žena

Květovaná taška oživí každý outfit. Pokud však nejste ve stylingu zběhlá, oživujte jí raději jednobarevné outfity.

zdroj: Thinkstockphotos.com

Když rozkvetou celebrity

Inspirovat se můžete samozřejmě přírodou, která je v plném květu. Nápadité květované kousky najdete také v naší fotogalerii.

Anebo se podívejte, jak se rozpučely tyto čtyři hollywoodské divy:

šaty květy Reese Witherspoon

Reese Witherspoon si v horký den oblékla letní šatičky s potiskem drobných kvítků. Šaty doplnila sandálky a koženou taškou v okrové hnědé. Tento střih šatů sluší subtilní, menší postavě. Pokud oplýváte zaoblenými křivkami, volte rovný střih šatů, balonová sukně by vám naopak přidala kilogramy navíc.

zdroj: Isifa.com
Marcia Cross větší

Zoufalá manželka Marcia Cross podtrhla půvab svých křivek dlouhou šedostříbrnou róbou s motivy květů. Pokud máte zrzavé vlasy jako Marcia, budou vám slušet odstíny šedé, tyrkysové, zelené, ale i kontrastní růžová.

zdroj: Isifa.com

Tori Spelling

Tori Spelling si na prahu čtyřicítky vychutnává již čtvrté těhotenství. I v požehnaném stavu se umí obléct elegantně. Šaty s abstraktními motivy květů doplnila černým sakem a páskovými sandálky.

zdroj: Isifa.com
Vergara

Maxi šaty Sofii Vergaře sluší. Do města zvolila sandály na platformě a prostornou kabelu. V mžiku ale z obdobných květovaných maxi šatů můžete vytvořit plážový model. Stačí obout žabky, do ruky vzít slaměnou tašku, na hlavu nasadit klobouk a můžete vyrazit na procházku po pobřeží.

zdroj: Isifa.com