Zamaskujte kila, co vám zbyla po svátcích! Stačí jen dobře nakoupit

Geometrie 14
Tamsin London
Móda 14. ledna 2013

Ještě než novoroční dieta přinese kýžené výsledky, zatočte s vánočními kily rafinovaně, třeba pomocí geometrických potisků. Fakt to funguje.

„Bože, já vypadám, ty svátky mi daly fakt zabrat…“, běduje většina z nás při „letmém“ pohledu do zrcadla. Na dietu bezpečně dojde, ale teď je třeba rychlý maskovací manévr, abyste byla schopná vůbec fungovat a vylézt z bytu.

Než lehce nabitá kila půjdou těžce dolů a svaly zpevní novoroční náraz posilovny, vytáhněte ze skříně oblečení s geometrickými potisky nebo zavítejte do obchodů. Možná jedinou příjemnou záležitostí ve chvíli, kdy si kupujete oblečení velikosti obrovské noční můry, budiž fakt, že je k dostání za minimální cenu. Alespoň jedna pozitivní zpráva!

Místo pasu barumka?

Pak se zaměřte na široké příčné pruhy, a to především v oblasti pasu. Nebo si vyberte šaty s podélným, barevně kontrastním lemem na bocích, který se v oblasti pasu rozšiřuje směrem k pupíku. Báječně zafungují i šikmé pruhy nebo všité pásky. Tyhle triky vám zároveň pomohou odpoutat pozornost od širších boků.

Říkali vám „ustřelený kecky“?

No a co? Podpatky a vyčesané vlasy to spolehlivě vyřeší, ale pár centimetrů můžete vyhnat i pomocí podélných úzkých proužků nebo zvýrazněného středového švu. Dlouhé nohy v úzkých pruhovaných džínách budou lapkou pro muže všech věkových kategorií, stejně jako úzká sukně ke kotníkům s nutným rozparkem.

Geometrie 26
zdroj: Archiv firem
Geometrie 7
zdroj: Archiv firem

Barvičky pro korpulentní dámy

Pokud disponujete figurou s tzv. předozadním rozměrem, na diety jste rezignovala, a přitom nechcete chodit v neforemných tunikách černých a tmavě šedých barev, klidně si nějaký ten geometrický kousek pořiďte. Pomocí větších, kontrastních a nesouměrných obrazců rozbijete celistvou plochu, která vám kila spíše přidává, než ubírá. A ještě budete působit bezstarostně a mladistvě. Barvičky se nosí i v zimě.

Máte boky po tátovi?

Tak tenhle problém je pro stylisty opravdovou lahůdkou. Moderní peplum doslova nahrává tomu, aby se z žen s typicky chlapeckou postavou staly Věstonické venuše. Řasení, délka, nabírání i barva sukýnky umí s objemem skvěle pracovat. Stejně tak i široký světlý pruh v oblasti boků, všitá šerpa, šikmé vsadky zdobené volánky nebo žabičkováním.

Geometrie 15
zdroj: Archiv firem
Geometrie 20
zdroj: Archiv firem

Prsa aby jeden pohledal

Co je malé, to je hezké. Co je malé a pevné je v případě poprsí ještě hezčí. Ale protože jsme ženské, které chtějí vždycky to, co nemají, určitě si některé z vás přejí úplně jiný dekolt. Plnější, vyzývavější, ženský. Ano, největší roli hraje střih živůtku, ale potisky a barvy mají srovnatelnou váhu. Využijte sílu kontrastů a prsa zvýrazněte nějakou jasnou barvičkou, všitým lemem těsně pod nimi nebo příčnými pruhy. I živůtek ve tvaru podprsenky tvořící svrchní vrstvu opticky zafunguje.

Tak se trochu „pochlapte“

Příliš úzká ramena možná vypadají dobře na modelkách (hlavně proto, že mají úzké všechno :-), ale běžné ženské postavě dětská ramínka nesluší. Pokud si však připadáte jako drobeček a ramenní vycpávky nejsou to pravé, opět doporučujeme sáhnout po kontrastech.